Wpis z mikrobloga

Z 18 wysyłanych zapytań miejsce jest w jedynym lokalu za 440 zł od talerzyka i trzeba się szybko decydować.

@KrolWlosowzNosa: Zdziwiłbyś się ile teraz wesela kosztują. 100k to lekką ręką idzie dać jak nie masz wielu gosci
  • Odpowiedz
@Qql3l3: gotujesz? Organizujesz? Bo jak znam życie to wszystko na głowie kobiet.
no i wtedy jest taki zapuerdol że nie wiadomo w co ręce włożyć, trzeba mieć mnóstwo ludzi do pomocy, do gotowania, podawania itd. No i też miejsce na zorganizowanie imprezy. Wcześniej ogromne zakupy, duża lodówka, to się może nie udać
  • Odpowiedz
@Yenn_z-Wyspy7Slonc do opanowania, gotuje dzień wcześniej, w dzień komunii mam osobę która wszystko grzeje jak my jesteśmy w kościele. Jedynie zimną płytę bierzemy z cateringu. Wszystko jest do zrobienia. Kwestia organizacji. Kupa kasy zaoszczędzone.
  • Odpowiedz
@Lohengrin: Tak robili i robią ludzie dla których ma znaczenie ceremonia oraz spotkanie ludzi wzajemnie się szanujących. Te balety opisane wyżej to pokazówa jak wszystko inne w wyłuzdanym świecie. Byłem na komunii na 70 osób w domu weselnym i wyszła z tego taka popijawa, że miałem wrażenie że jeszcze oczepiny na koniec będą. Tragedia
  • Odpowiedz
ochujeli to ludzie wyprawiajacy komunie za taki hajs- jak frajerzy sami nadstawiaja glowe do golenia, to dlaczego nie korzystac ?

@Zulf: Ja mam znajomą prowadzącą taką salę i jej zdaniem ludzi p----------o z tymi komuniami, że wyprawiają je jak wesela. Oczywiście żadnemu klientowi tego nie powie, dla niej to dobry zarobek.
  • Odpowiedz
@KrolWlosowzNosa: ale wiesz że to znajomy właśnie "och..jał do reszty" skoro chce taką imprezę robić? Skoro rok w rok takie imprezy są w 4 konkretne dni w roku i tysiące osób postanawia wtedy wynając restaurację to co restauratorzy mają niby zrobić prócz zwiększenia ceny ;) ? Jest popyt, jest podaż i Twój znajomy temu winien. Imprezy można w domu robić, ale widocznie znajomy na to za dobry i musi mieć
  • Odpowiedz
Znajomy z roboty szuka knajpy na komunię.... na 2028. Z 18 wysyłanych zapytań miejsce jest w jedynym lokalu za 440 zł od talerzyka i trzeba się szybko decydować.

Ten kraj och..jał do reszty.

@KrolWlosowzNosa: a jak myślisz, dlaczego te kwoty są takie wysokie?

także przekaż znajomemu, że albo wypisuje się z tego cyrku (polecam) albo zaciska zęby i płaci...
  • Odpowiedz
@Krupier: fajnie. Ile tych przypadków? Bo wykop to przedstawia jak codzienność

Pomijając, że jak ktoś naprawdę chce zrobić wesele a nie ma na to środków to taki kredyt może spłacić w poniedziałek po imprezie
  • Odpowiedz
@ATAT-2: wykop jako ogół to w każdej dziedzinie jest odklejony, trzeba do tego wszystkiego podchodzić z pewną rezerwą. Co nie zmienia faktu, że istnieją ludzie biorący kredyt na wesele. Nic mi do nich, ich decyzja, ale ja bym tak nie zrobił.
  • Odpowiedz