Wpis z mikrobloga

Znajomy z roboty szuka knajpy na komunię.... na 2028. Z 18 wysyłanych zapytań miejsce jest w jedynym lokalu za 440 zł od talerzyka i trzeba się szybko decydować.
Ten kraj och..jał do reszty.

#polska #dzieci #finanse
  • 81
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KrolWlosowzNosa: kto w 2k25 zgadza się na komunie swojego dziecka xD I nie mam nic od wiary, jak chcesz wychować swoje dziecko w wierze to nie musisz zabierać go do zamku z dzwonkami, żeby spowiedało sie jakie było niegrzeczne 70 letniemu dziadkowi w sukience xd
  • Odpowiedz
@Zulf: To już nawet nie głowa do golenia tylko dupsko do ruchania, ale co - dziecioczkowi odmówisz? (tak jakby to była jego decyzja ( ͡º ͜ʖ͡º))
  • Odpowiedz
@KrolWlosowzNosa: 440 PLN drogo, pewnie z napojami i ciastami.

W tym roku siostra płaciła 280 PLN, ale napoje, tort i ciasta osobno. Ja za wesele 8 lat temu (fakt, że w tygodniu i poza sezonem) płaciłem 160 zł od talerza, z napojami i ciastami. Żarcia mnóstwo, 6 przerw na zupę, stoły zawalone mięsem i przystawkami. Do tego o północy wjechał myśliwy z dzikiem (zjedliśmy tylko dzika, myśliwy poszedł do domu
  • Odpowiedz
Ja widziałem ostatnio kilka domów weselnych zupełnie opustoszałych.
Oj chyba jednak eldorado się kończy, demografia uderza a młodzi już nie chcą brać ślubów i wgle samotność to raz
a jak już chcą to tylko skromne przyjęcie albo slub na plaży na Korfu

@KrolWlosowzNosa:
  • Odpowiedz