Wpis z mikrobloga

Mirki, pijcie ze mną amarenę.

Dzisiaj do sieci trafia zapowiedź mojej książki kucharskiej. Myślę, że bardzo nietypowa tematyka bo to pierwsza Hewi Metalowa książka w Polsce. Przepisy są inspirowane twórczością Nocnego Kochanka.

Premiera: 29.09.2025

Każdy przepis jest obarczony opisem, który próbuje być zabawny oraz jakąś kulinarną poradą. Chciałem, żeby ta książka była trochę jak twórczość samego NK - że pod przykrywką kloacznego żartu znajduje się coś faktycznie wartościowego. W mojej ocenie ich muza po za zabawną tematyką jest naprawdę na najwyższym poziomie w warstwie muzycznej i mam nadzieję, że to samo będziecie mogli powiedzieć o mojej twórczości, że po za zabawną tematyką w środku są dobre przepisy i wartościowa wiedza.

Póki co Figurski napisał, że trzeba mieć jaja aby po nią sięgnąć. Ćwiek, że każda strona jest pysznie tłusta a Loroch, że chyba mnie Bóg opuścił.

Szerszy opis na stronie wydawnictwa:
https://nocnykochanekwkuchni.wsqn.pl/

Komu się podoba tematyka, może sobie zamówić w przedsprzedaży z autografami muzykantów. A komu się nie podoba to może zhejtować w jakiś oryginalny sposób ;)

EDIT: sorry, autografowane się już wyprzedały. Ale jak jakiemuś mirkowi czy mirabelce bardzo zależy to mogę załatwić później autografy ;)

#gotujzwykopem #gotujzmirkosoft #nocnykochanek
Mirkosoft - Mirki, pijcie ze mną amarenę.

Dzisiaj do sieci trafia zapowiedź mojej ks...

źródło: image

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@moll: a to się już wyprzedały ;(
jeszcze przed chwilą była z autografami jak pisałem posta.

Jak komuś zależy to mogę załatwić autografy ;)

A czy w każdym przepisie składnikiem
  • Odpowiedz
@Mirkosoft: czemu nie masz podanych danych technicznych książki? - wielkość, liczba stron, fajnie byłoby zobaczyć przykładowy przepis, albo chociaż spis treści/liczbę przepisów
(zdjęcia ładne)
  • Odpowiedz
  • 3
@maegalcarwen: Spoko, o ile się pojawi w Empku. Z tego co wiem to nie będzie. No chyba, że będzie taki hicior, że Empik sam się upomni. Z tego co mi przekazano to spore koszty, żeby się wbić do Empiku wiec dla takich niszowych publikacji zdaniem wydawnictwa się nie opłaca. Będzie na sklepie wydawnictwa i na Bonito, i jakie tam księgarnie sobie same zamówią. Na pewno będzie na koncertach, więc tam
  • Odpowiedz
@Mirkosoft: w takim razie gratuluję spelnienia marzenia :)
Co prawda nie spodziewałem sie takiej kooperacji, a chyba czegoś innego, ale będąc "prawdziwym metalem" to muszę sie skusic xD będzie można liczyć na autograf?
  • Odpowiedz
@Mirkosoft:
Czy żeby tak gotować trzeba zapuścić brodę i używać czarnych lateksowych rękawiczek?

Tak tylko pytam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A poza tym to gratsy i zazdraszczam, trzymam kciuki za dobrą sprzedaż :)
  • Odpowiedz
  • 2
@slec22: oh man! Kojarzenie mnie z metroseksualnym drwalem z kraftowego burgera po 70 zł uznam za swoją życiową porażkę XD

czarne nitrylowe rękawiczki są na pokaz dla germofobów. De facto jest to zazwyczaj mniej higieniczne niż po prostu gotowanie gołymi rękami.

A po za tym dzięki ;)

@mac666 jasne, odezwij się na PW to coś wymyślimy. Muszę rozkminić jak to logistycznie rozegrać. Do tej pory jak ktoś chciał autografy
  • Odpowiedz