Wpis z mikrobloga

Mirki, pijcie ze mną amarenę.

Dzisiaj do sieci trafia zapowiedź mojej książki kucharskiej. Myślę, że bardzo nietypowa tematyka bo to pierwsza Hewi Metalowa książka w Polsce. Przepisy są inspirowane twórczością Nocnego Kochanka.

Premiera: 29.09.2025

Każdy przepis jest obarczony opisem, który próbuje być zabawny oraz jakąś kulinarną poradą. Chciałem, żeby ta książka była trochę jak twórczość samego NK - że pod przykrywką kloacznego żartu znajduje się coś faktycznie wartościowego. W mojej ocenie ich muza po za zabawną tematyką jest naprawdę na najwyższym poziomie w warstwie muzycznej i mam nadzieję, że to samo będziecie mogli powiedzieć o mojej twórczości, że po za zabawną tematyką w środku są dobre przepisy i wartościowa wiedza.

Póki co Figurski napisał, że trzeba mieć jaja aby po nią sięgnąć. Ćwiek, że każda strona jest pysznie tłusta a Loroch, że chyba mnie Bóg opuścił.

Szerszy opis na stronie wydawnictwa:
https://nocnykochanekwkuchni.wsqn.pl/

Komu się podoba tematyka, może sobie zamówić w przedsprzedaży z autografami muzykantów. A komu się nie podoba to może zhejtować w jakiś oryginalny sposób ;)

EDIT: sorry, autografowane się już wyprzedały. Ale jak jakiemuś mirkowi czy mirabelce bardzo zależy to mogę załatwić później autografy ;)

#gotujzwykopem #gotujzmirkosoft #nocnykochanek
Mirkosoft - Mirki, pijcie ze mną amarenę.

Dzisiaj do sieci trafia zapowiedź mojej ks...

źródło: image

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

De facto jest to zazwyczaj mniej higieniczne niż po prostu gotowanie gołymi rękami.

@Mirkosoft: ja właśnie się zawsze zastanawiam po co te rękawiczki jak w jednych robią całą zmianę. Najlepsi specjaliści wypalą jeszcze paczkę papierosów i przyjmą dostawę towaru ciągle ich nie zdejmując. Jak byłem na fajnym sushi gdzie gość robił wszystko na barze przy którym siedziałem, to ręce mył co kilka minut.
  • Odpowiedz
@Mirkosoft: mireczku złoty!
Za ile taka książka z autografami z wysyłką do USA? Ładnie poproszę.
Przed wylotem do USA kilka godzin czekałem na ich autografy na koszulki dla mnie i wówczas mojej "przyszłej żony". Żona kompletnie nie zna naszego języka, ale zawsze dobrze się na koncertach NK dobrze bawiła ;)

Za miesiąc wyjdę z długów to wyślę hajsik, a potem mogę czekać nawet kilka miesięcy, aż znajdziesz czas na zebranie
  • Odpowiedz
@Mirkosoft: Jeju, jeju, czekałam na książkę od momentu zapowiedzi zw masterchefie! Oczywiście już zamówiona.
Wersja z autografami byłaby super, nie załapałam się, ale jak można poprosić to byłabym wdzięczna bardzo!
  • Odpowiedz
  • 3
@ShortyLookMean no dokładnie, nikt nie będzie tak często zmieniał rękawiczek co mył rąk. Ja tylko czasem używam, żeby ochronić ręce jak trzeba kapustę z ostrymi papryczkami zagnieść albo buraki obrać.

@kamillus tak na szybko patrzę, że wysyłka do USA to jakieś 150-200 zł 😕
Jeżeli koszt Ci nie straszny to bez problemu mogę wysłać. Ogarniemy do lutego spokojnie, odezwij się na PW.

@kaifiee możesz mi wysłać albo podrzucić osobiście
  • Odpowiedz
@Mirkosoft: fajna! Sam nie słucham jakoś szczególni NK, ale znam kogoś, kto słucha to może mu wezmę na prezent. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

P.S. W sumie nigdy nie miałem okazji ci podziękować, ale to dzięki jakiemuś twojemu komentarzowi gdzieś tutaj nauczyłem się tego, że obsmażając mięso nie zamyka się żadnych "porów", bo i mięso ich nie posiada (a piszą tak w baaardzo wielu przepisach). ( ͡
  • Odpowiedz