Dzisiaj do sieci trafia zapowiedź mojej książki kucharskiej. Myślę, że bardzo nietypowa tematyka bo to pierwsza Hewi Metalowa książka w Polsce. Przepisy są inspirowane twórczością Nocnego Kochanka.
Premiera: 29.09.2025
Każdy przepis jest obarczony opisem, który próbuje być zabawny oraz jakąś kulinarną poradą. Chciałem, żeby ta książka była trochę jak twórczość samego NK - że pod przykrywką kloacznego żartu znajduje się coś faktycznie wartościowego. W mojej ocenie ich muza po za zabawną tematyką jest naprawdę na najwyższym poziomie w warstwie muzycznej i mam nadzieję, że to samo będziecie mogli powiedzieć o mojej twórczości, że po za zabawną tematyką w środku są dobre przepisy i wartościowa wiedza.
Póki co Figurski napisał, że trzeba mieć jaja aby po nią sięgnąć. Ćwiek, że każda strona jest pysznie tłusta a Loroch, że chyba mnie Bóg opuścił.
Komu się podoba tematyka, może sobie zamówić w przedsprzedaży z autografami muzykantów. A komu się nie podoba to może zhejtować w jakiś oryginalny sposób ;)
EDIT: sorry, autografowane się już wyprzedały. Ale jak jakiemuś mirkowi czy mirabelce bardzo zależy to mogę załatwić później autografy ;)
De facto jest to zazwyczaj mniej higieniczne niż po prostu gotowanie gołymi rękami.
@Mirkosoft: ja właśnie się zawsze zastanawiam po co te rękawiczki jak w jednych robią całą zmianę. Najlepsi specjaliści wypalą jeszcze paczkę papierosów i przyjmą dostawę towaru ciągle ich nie zdejmując. Jak byłem na fajnym sushi gdzie gość robił wszystko na barze przy którym siedziałem, to ręce mył co kilka minut.
@Mirkosoft: mireczku złoty! Za ile taka książka z autografami z wysyłką do USA? Ładnie poproszę. Przed wylotem do USA kilka godzin czekałem na ich autografy na koszulki dla mnie i wówczas mojej "przyszłej żony". Żona kompletnie nie zna naszego języka, ale zawsze dobrze się na koncertach NK dobrze bawiła ;)
Za miesiąc wyjdę z długów to wyślę hajsik, a potem mogę czekać nawet kilka miesięcy, aż znajdziesz czas na zebranie
@Mirkosoft: Jeju, jeju, czekałam na książkę od momentu zapowiedzi zw masterchefie! Oczywiście już zamówiona. Wersja z autografami byłaby super, nie załapałam się, ale jak można poprosić to byłabym wdzięczna bardzo!
@ShortyLookMean no dokładnie, nikt nie będzie tak często zmieniał rękawiczek co mył rąk. Ja tylko czasem używam, żeby ochronić ręce jak trzeba kapustę z ostrymi papryczkami zagnieść albo buraki obrać.
@kamillus tak na szybko patrzę, że wysyłka do USA to jakieś 150-200 zł 😕 Jeżeli koszt Ci nie straszny to bez problemu mogę wysłać. Ogarniemy do lutego spokojnie, odezwij się na PW.
@kaifiee możesz mi wysłać albo podrzucić osobiście
@Mirkosoft: fajna! Sam nie słucham jakoś szczególni NK, ale znam kogoś, kto słucha to może mu wezmę na prezent. ( ͡°͜ʖ͡°)
P.S. W sumie nigdy nie miałem okazji ci podziękować, ale to dzięki jakiemuś twojemu komentarzowi gdzieś tutaj nauczyłem się tego, że obsmażając mięso nie zamyka się żadnych "porów", bo i mięso ich nie posiada (a piszą tak w baaardzo wielu przepisach). ( ͡
@Mirkosoft: a tak z ciekawości, to jest to samo wydawnictwo, z którego kiedyś promowałeś książkę tych szwedzkich sióstr o kimchi, czy zmieniłeś robotę?
Dzisiaj do sieci trafia zapowiedź mojej książki kucharskiej. Myślę, że bardzo nietypowa tematyka bo to pierwsza Hewi Metalowa książka w Polsce. Przepisy są inspirowane twórczością Nocnego Kochanka.
Premiera: 29.09.2025
Każdy przepis jest obarczony opisem, który próbuje być zabawny oraz jakąś kulinarną poradą. Chciałem, żeby ta książka była trochę jak twórczość samego NK - że pod przykrywką kloacznego żartu znajduje się coś faktycznie wartościowego. W mojej ocenie ich muza po za zabawną tematyką jest naprawdę na najwyższym poziomie w warstwie muzycznej i mam nadzieję, że to samo będziecie mogli powiedzieć o mojej twórczości, że po za zabawną tematyką w środku są dobre przepisy i wartościowa wiedza.
Póki co Figurski napisał, że trzeba mieć jaja aby po nią sięgnąć. Ćwiek, że każda strona jest pysznie tłusta a Loroch, że chyba mnie Bóg opuścił.
Szerszy opis na stronie wydawnictwa:
https://nocnykochanekwkuchni.wsqn.pl/
Komu się podoba tematyka, może sobie zamówić w przedsprzedaży z autografami muzykantów. A komu się nie podoba to może zhejtować w jakiś oryginalny sposób ;)
EDIT: sorry, autografowane się już wyprzedały. Ale jak jakiemuś mirkowi czy mirabelce bardzo zależy to mogę załatwić później autografy ;)
#gotujzwykopem #gotujzmirkosoft #nocnykochanek
źródło: image
PobierzWydawnictwo chyba nawet podłapało pomysł.
@cocklush69 dzięki, też mi się podoba ;)
@Mirkosoft: ja właśnie się zawsze zastanawiam po co te rękawiczki jak w jednych robią całą zmianę. Najlepsi specjaliści wypalą jeszcze paczkę papierosów i przyjmą dostawę towaru ciągle ich nie zdejmując. Jak byłem na fajnym sushi gdzie gość robił wszystko na barze przy którym siedziałem, to ręce mył co kilka minut.
Za ile taka książka z autografami z wysyłką do USA? Ładnie poproszę.
Przed wylotem do USA kilka godzin czekałem na ich autografy na koszulki dla mnie i wówczas mojej "przyszłej żony". Żona kompletnie nie zna naszego języka, ale zawsze dobrze się na koncertach NK dobrze bawiła ;)
Za miesiąc wyjdę z długów to wyślę hajsik, a potem mogę czekać nawet kilka miesięcy, aż znajdziesz czas na zebranie
@Mirkosoft: jak książkę napisałeś tak jak ten wpis, to współczuję czytelnikom
Wersja z autografami byłaby super, nie załapałam się, ale jak można poprosić to byłabym wdzięczna bardzo!
@kamillus tak na szybko patrzę, że wysyłka do USA to jakieś 150-200 zł 😕
Jeżeli koszt Ci nie straszny to bez problemu mogę wysłać. Ogarniemy do lutego spokojnie, odezwij się na PW.
@kaifiee możesz mi wysłać albo podrzucić osobiście
P.S. W sumie nigdy nie miałem okazji ci podziękować, ale to dzięki jakiemuś twojemu komentarzowi gdzieś tutaj nauczyłem się tego, że obsmażając mięso nie zamyka się żadnych "porów", bo i mięso ich nie posiada (a piszą tak w baaardzo wielu przepisach). ( ͡