Wpis z mikrobloga

Przypomniałem sobie, że jakieś 7 lat temu to był najlepszy i ponadczasowy tatuaż jaki można było sobie zrobić. Wtedy też myślałem o tym, żeby się wydziarać. I teraz bym musiał sobie odciąć rękę ze wstydu.
123_ - Przypomniałem sobie, że jakieś 7 lat temu to był najlepszy i ponadczasowy tatu...

źródło: 6af215e8e6b67f4e08ad482919b33e40

Pobierz
  • 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@123_: Taa, i jeszcze wilka w lasku. Bez wilka to nie lasek.
Nawet nie chodzi o to, że ten tatuaż jest brzydki. Te wszystkie generyczne tatuaże z laskiem, sową, wilkiem, liskiem wręcz wrzeszczą, że jesteś nikim innym a nudnym konformistą. Amen.
  • Odpowiedz
Przypomniałem sobie, że jakieś 7 lat temu

@123_: teraz jak spotykasz kogoś z tatuażem, to nie wiesz, czy błąd młodości i podatność na modę, czy to świeże problemy z głową xD

Jeszcze jak ktoś jest patusem, ma przeszłość kryminalną lub jest fancy youtuberem 2025 roku i chce się wyróżnić, to rozumiem, ale u "normalnych" ludzi, to w 80% mniejsze lub większe problemy z głową.
  • Odpowiedz
@HuopWsiowy: Mi się jakakolwiek ozdoba, nawet zegarek nudzi już po roku, nie wyobrażam sobie żebym miał patrzeć na coś przez całe życie. Gdyby mi coś odbiło to tylko tatuaż na plecach żebym tego nie widział.
  • Odpowiedz
  • 33
Robienie sobie w ogóle jakichkolwiek tatuaży to jedno wielkie XD.

@dktr: Tatuaże spełniają bardzo ważną funkcję w społeczeństwie. Pozwalają na szybko odróżnić patolę od innych, w 90% się sprawdza, mały margines błędu. :D
  • Odpowiedz
co jakiś czas zaczynam myśleć o tatuażu, ale potem się zastanawiam, co jeśli zrobię sobie jakiś "modny" bazgroł i za 5 lat będzie powodem do wstydu, i mi się odechciewa

@HuopWsiowy: jak ci się podoba jakiś wzorek, to wydrukuj na kartce i powieś na ścianie
jak ci się znudzi, to wyrzucisz ale nie będziesz miał tego całego przymusu udowadniania sobie i innym że zrobiłeś to z rozmysłem i nadal jesteś
  • Odpowiedz
Tatuaże spełniają bardzo ważną funkcję w społeczeństwie. Pozwalają na szybko odróżnić patolę od innych, w 90% się sprawdza, mały margines błędu. :D

@4mja: Ale tak serio to taka była ich rola u zarania dziejów. Jak trafiały na siebie dwa plemiona w Afryce to po "barwach" można było odróżnić kto jest kto i jaką pełni funkcję w stadzie. Potem ten system został zaadaptowany na potrzeby systemu penitencjarnego bo głupio tak pytać
  • Odpowiedz