Wpis z mikrobloga

te łajzy znów to robią
ukrywają paczkomaty InPost
na liscie mam tylko to co widac (których nigdy swoją droga nie używam, ale jakims trafem są w domyślnych jako pierwsze), zero inposta
zeby wybrac paczkomat trzeba wejsc w mapę i wtedy magicznie sie jednak inposty pojawiaja
no co za szuje to są
#afera #allegro
pendzoncy_jez - te łajzy znów to robią
ukrywają paczkomaty InPost
na liscie mam tylko...

źródło: allegro-to-kurwy

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

to wyglada tak, jakby sprzedawca w ogole nie mial Inpista w ofercie. Az mnie to zdziwilo, bo kto dzis nie korzysta z inposta? no i sie wyjasnilo. Uwazajcie Mirki.
  • Odpowiedz
@pendzoncy_jez: A tutaj nie jest czasem po odległości sortowane? Ja np. mam paczkomat na czwartej pozycji, ale i tak nie jest to ten do którego zamawiam (ze względu na ogrodzenie), więc i tak muszę wybrać z mapki - ale w linii prostej ten jest bliżej
  • Odpowiedz
  • 110
A tutaj nie jest czasem po odległości sortowane?

@Ukasz03: No to nawet, inpost powinien byc na tej liscie jako chociazby ostatni. A nie ma go wcale. Poza tym tylko jego zawsze wybieram i powinien byc pierwszy jak zazwyczaj bylo.
No kitrają go celowo.
  • Odpowiedz
@pendzoncy_jez: ja chciałem napisać, że u mnie prawie zawsze mój paczkomat jest standardowy, ale jeszcze wszedłem na allegro, bo mam tam kilka rzeczy w koszyku i... Inpost ani razu na pierwszym miejscu.
Jednak nie jest ukryty i niby sortowanie jest wg odległości (adres ten sam, ale każda z trzech opcji ma wpisaną inną odległość).
Niektórzy sprzedawcy nie mają inpostu w ofercie. Mam wrażenie, że coraz częściej się to zdarza.
  • Odpowiedz
@pendzoncy_jez: Po tym gdy inpost wprowadził zasadzę, że masz do wyboru:
1) Dostajesz powiadomienia o przesyłkach ale także o incoinach i innych reklamach których się nie da wyłączyć. Bo zasadą jest, że każda p--------a aplikacja ma angażować użytkownika o każdej porze dnia i nocy, żebyś czasem o niej nie zapomniał. Napisałem im recenzje z ich odpowiedzi wynika, że przepraszają ale wciąż będą robić to samo, celowo i z premedytacją,
2)
  • Odpowiedz
A tutaj nie jest czasem po odległości sortowane?

@Ukasz03: u mnie jest, teraz sprawdzilem na kilku produktach z koszyka i za kazdym razem jest pierwszy, bo mam go z 10 metrow od adresu a oneboxy 300+ xd
  • Odpowiedz
  • 8
@TrujZWykopem bo to zwykły Janusz biznesu, działający na wyzysku i imigrantach. A kreuje się na wielkiego zbawiciela polski. Mam znajomych kurierów to wszycy do DHL poszli, i są zadowoleni, chodź też jest tam jak jest.
  • Odpowiedz
@pendzoncy_jez: ja za to ostatnio miałem całkiem inaczej, aż się zdziwiłem. Chodzi o to, że jak mam możliwość to biorę Allegro One Box, bo bliżej i pomimo tej opcji do wyboru system z automatu wybrał mi INPOST, który jest dalej (pewnie ze względu na ostatnie zamówienie)
  • Odpowiedz