Wpis z mikrobloga

✨️ Jak skutecznie schudnąć mimo problemów zdrowotnych?
Hej potrzebuję pomocy. Próbuje już wszystkiego, deficyty ćwiczenia mniej tłuszczy 0 cukrów. Nie mogę schudnąć, brałem 3 miesiące pregabaline i mimo normalnej diety przytyłem przynajmniej z 10 kilogramów. Czy warto zasięgnąć po #ozempic lub #mounjaro ? Doradźcie co zrobić bo już nie mam siły. #odchudzanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

📒 Notatka moderatora: Hasło klucz: ujemny bilans kaloryczny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
1) jeśli stać cię na 1500 zł / msc to mounjaro. Ze względu na skutki uboczne unikałbym ozempicu.
2) pregabaline może powodować zatrzymanie wody w organizmie, byc może część tego co nabrałeś to woda.
3) nie da się nie schudnąć w deficycie - wydawało Ci się, że w nim jesteś :) skorzystaj najpierw z porady dietetyka, który cię poprowadzi, dopiero potem sięgaj po leki.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ozempic i munjaro odchudzają też z mięśni a nie tylko tłuszczu dlatego flaczejesz i się szybciej starzejesz
Jeśli nie chudniesz to prawdopodobnie nie doszacowujesz zjedzonych kalorii albo za mało ćwiczysz
  • Odpowiedz
@Glikol_Propylenowy

@mirko_anonim: Przestan w--------c i zacznij się ruszać. Nie pij słodkich napojów, nie jedz w ogóle słodyczy, ani słonych przekąsek, nie jedz kiedy jesteś głodny, tylko pij wodę z cytryną. Żadnych sosów i absolutnie żadnego majonezu.

To są porady z jakiegoś magazynu dla amerykańskich anorektyczek z lat 2000 ? Na diecie można jeść wszystko łącznie ze słodyczami ale bardzo małe ilości
Z resztą na diecie gdzie się "katujesz" długo
  • Odpowiedz
@JuneJohn: W teorii Mounjaro ma tych skutków ubocznych mniej, ale wszystkie leki GLP-1 mają je takie same - Nudności, biegunki, zaparcia. Inne są bardzo rzadkie. Ozempic(semaglutyd)bardziej hamuje uczucie głodu (ale i tak większość nie zauważy). Mounjaro (tirzepatyd) ma dodatkowy składnik któr powoduje. że jest ciut skuteczniejsze. Skutki uboczne zależą od dawki i tempa w jakim się ją zwiększa.

Obydwa też zmniejszają i normiką poziom cukru, leczā inulinopoorność, i mają korzystny
  • Odpowiedz