Aktywne Wpisy

mirko_anonim +28
✨️ Czy warto oszczędzać na młodości dla wolności finansowej? Ⓘ
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków

straszny_cham +529
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: 1000020040
PobierzJest jeszcze kwestia pewnej wzajemności. Ukraińcy nie pożyczają kasy, raczej biorą i wydają samodzielnie, gdzie czasem coś poleci
Odpowiem, mimo tego. Mam kategorię wojskową, która nie pozwoli mi walczyć, więc szanse są 50/50. Albo mnie wyślą na mięsny szturm z dwoma nabojami w kieszeni albo pozwolą siedzieć w chacie. Nie zmienia to faktu, że nie wyobrażam sobie sytuacji, w której jak przeciętny Banderas w
Komentarz usunięty przez autora
@GigaWykopek Tak ku*wa niezbyt chętni do pomocy.. Polska, która od początku wojny angażowała się w ogromnym stopniu w pomoc Ukraińcom (wojskową, finansową, medyczną, socjalną), gdzie Polacy przyjmowali miliony uchodźców pod swój dach za darmo, a tu przychodzi taki oświecony wykopek i pieprzy kocopoły żeby tylko się dosrać i negować to co zrobiliśmy
@GigaWykopek: a wystarczyło chodzić na lekcje historii w polskiej szkole...
W 1940 roku emigracyjny rząd RP na uchodźstwie podpisał z UK umowę, w której Polska zobowiązała się pokryć koszty wyposażenia i utrzymania Polskich Sił Zbrojnych (PSZ) na Zachodzie. Były to kredyty udzielone przez Brytyjczyków,
Co do doświadczeń Ukrainy, od jakiegoś czasu nie słychać o wymianie. Dla nas i dla nich optymalny byłby układ, w którym pomagamy im produkować pewne rzeczy, ale otrzymujemy know-how i możemy robić też własne serie. Mieli chociażby te pociski średniego zasięgu czy ostatnio jakiś nowy typ dronów.
@GigaWykopek: Dokładnie. Niestety nasz naród w dużej swej części jest wyjątkowo głupi i nie widzi hipokryzji, jaką propaguje.