Aktywne Wpisy
Mucha_w_oku +2

PorzeczkowySok +85
dorosłego jerzyka wczoraj znalazłem
leżał na brzuszku z rozwiniętymi skrzydłami, oddychał i oczka otwarte, ale się nie ruszał, nawet jak podszedłem
sporo kotów i psów w okolicy, więc poszedł w pudełko i bezpieczne miejsce, w necie znalazłem, że straż miejska zabiera dzikie zwierzęta do weta
jerzyk jeszcze ma takie szczęście, że jest pod ochroną ścisłą
zadzwoniłem, chociaż nie cierpię dzwonić, pan był miły, przyjechał patrol, jak niosłem pudełko, to ptaszek nawet się
leżał na brzuszku z rozwiniętymi skrzydłami, oddychał i oczka otwarte, ale się nie ruszał, nawet jak podszedłem
sporo kotów i psów w okolicy, więc poszedł w pudełko i bezpieczne miejsce, w necie znalazłem, że straż miejska zabiera dzikie zwierzęta do weta
jerzyk jeszcze ma takie szczęście, że jest pod ochroną ścisłą
zadzwoniłem, chociaż nie cierpię dzwonić, pan był miły, przyjechał patrol, jak niosłem pudełko, to ptaszek nawet się
źródło: IMG_20260720_172451698
Pobierz

Odpowiem, mimo tego. Mam kategorię wojskową, która nie pozwoli mi walczyć, więc szanse są 50/50. Albo mnie wyślą na mięsny szturm z dwoma nabojami w kieszeni albo pozwolą siedzieć w chacie. Nie zmienia to faktu, że nie wyobrażam sobie sytuacji, w której jak przeciętny Banderas w
Komentarz usunięty przez autora
@GigaWykopek Tak ku*wa niezbyt chętni do pomocy.. Polska, która od początku wojny angażowała się w ogromnym stopniu w pomoc Ukraińcom (wojskową, finansową, medyczną, socjalną), gdzie Polacy przyjmowali miliony uchodźców pod swój dach za darmo, a tu przychodzi taki oświecony wykopek i pieprzy kocopoły żeby tylko się dosrać i negować to co zrobiliśmy
@GigaWykopek: a wystarczyło chodzić na lekcje historii w polskiej szkole...
W 1940 roku emigracyjny rząd RP na uchodźstwie podpisał z UK umowę, w której Polska zobowiązała się pokryć koszty wyposażenia i utrzymania Polskich Sił Zbrojnych (PSZ) na Zachodzie. Były to kredyty udzielone przez Brytyjczyków,
@GigaWykopek: Dokładnie. Niestety nasz naród w dużej swej części jest wyjątkowo głupi i nie widzi hipokryzji, jaką propaguje.