Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +229
Jak długo będzie powtarzana ta z-----a narracja, że jak społeczeństwo się bogaci to ludzie nie chcą mieć dzieci?
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te

kimunyest95 +79
Znajomy Chińczyk powiedział mi, że jego mama właśnie kupiła sobie samochód za 12k EUR (po przeliczeniu) - moja pierwsza reakcja, pewnie jakaś Toyota czy Mazda, przekraczająca 5 lat…
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
źródło: IMG_5210
Pobierz

@GigaWykopek: Przecież dokładnie tak było, dzbanie xD Wykopek pseudogeopolityk chciał błysnąć nie znając historii, a się tylko oklaunił, a inne klauny jeszcze plusują ten bełkot xD
@Gorejacy_krzak_agrestu: Inni opłacą więcej
źródło: IMG_3648
Pobierzźródło: temp_file636430452604771118
Pobierz@GigaWykopek: Owszem, zrobili to.
źródło: Zrzut ekranu_26-8-2025_113553_www.salon24.pl
Pobierz@GigaWykopek: tak, dokładnie tak było xD po wojnie zderzyli się ze znaczną falą hejtu i stanowisko większości społeczeństwa angielskiego było jednoznaczne - "jest po wojnie, to w---------ć do siebie". Nikogo stalinowski terror w PRL nie interesował.
No nie ma dla mnie znaczenia czy pojadą pracować czy zasiłkować, bo to poza Polską, czego nie rozumiesz? XD
W sumie to nie wiem skąd pomysł że dobrze, ale niech tam. Za to nie zabraniam ci fundować im tu życia aż do śmierci.
źródło: temp_file4416463551690186311
Pobierz@GigaWykopek: przecież mam skonfiskowali część rezerw złota na pokrycie tych kosztów...
Ad2. Solidarność i RWE to inne czasy. Mówiliśmy o II WŚ i wsparciu sojuszników. Faktem jest, że Brytole chcieli od nas dość konkretnej gotówki.
Ad3. W trakcie okupacji zasady były dość jasne i surowo przestrzegane. Wątpię, aby w tym czasie ktoś dorabiał się takich majątków, jak dzisiejsi korupcyjni bossowie Ukrainy.