Wpis z mikrobloga

✨️ Idealne torby do codziennego noszenia - EDC
1. W czym polecacie nosić codzienne przedmioty (everyday carry - EDC)? Mam na myśli wytrzymałą i lekką torbę-saszetkę, np. typu sling bag o pojemności kilku litrów. Przeglądam modele Toma Bihna, Aera, Alpaki, Patagonii, Samsonite, Cotopaxi, etc.

2. Co nosicie przy sobie codziennie w ramach everyday carry (EDC)? Zbiera mi się sporo rzeczy, które razem ważą z 2 kilogramy i ciężko mi je upakować, a jednocześnie ciężko mi bez nich wyjść z domu na zakupy/spotkanie: klucze, portfel, dokumenty, telefon, chusteczki, długopis, gaz pieprzowy, scyzoryk, mini-apteczka, coś słodkiego, butelka z wodą, spray dezynfekujący do rąk, okulary przeciwsłoneczne, torba na zakupy.

#pytanie #zakupy #edc #podroze #podrozujzwykopem #moda #modameska #pakowanie #torba

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Idealne torby do codziennego noszenia - EDC Ⓘ
1. W czym polecacie n...

źródło: 1*uj7L8KBfYuCNUGlvOycaMA

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: może zastanów się ile z tych rzeczy faktycznie wykorzystałeś na np zakupach w ciągu ostatniego roku. Jeśli którejś z nich nie wykorzystałeś ani razu, jest ci najprawdopodobniej zbędna. Możesz też przygotować różne zestawy na różne okazje, idąc na zakupy większość z tych rzeczy nie jest konieczne, na spotkanie z kimś obcym można zabrać trochę więcej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: helikon possum. Nie potrzebujesz niczego więcej. Jak się w to nie mieścisz, wywal graty.

@JonaszSynGrazyny: to jest ewolucja każdego nastolatka wychowanego trochę w mieście, trochę na wsi, trochę przy lesie.
Zaczynasz od dostania swojej 'finki' od ojca, potem wpada pare ciekawych noży, potem multitool, latarka, masa gówna, szukasz na to nerki itd, by na końcu zastanawiać się ile masz tego gówna i że tego nie pomieścisz...aż dorastasz,
  • Odpowiedz
klucze, portfel, dokumenty, telefon, chusteczki, długopis, gaz pieprzowy, scyzoryk, mini-apteczka, coś słodkiego, butelka z wodą, spray dezynfekujący do rąk, okulary przeciwsłoneczne, torba na zakupy.

... siekiera, piła, tarp, karimata, śpiwór. Ty w dżungli mieszkasz, że na każde wyjście z domu zabierasz ze sobą zestaw przetrwania? Autografy rozdajesz, że codziennie potrzebujesz długopisu ze sobą?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: są różne fajne torby, plecaki, nerki itd. Spędziłem wiele godzin w poszukiwaniu idealnej. Ale w moim przypadku dochodzi pistolet. I byłem zdecydowany na sling bag i kupiłem sobie od 5.11. Ale po pewnym czasie użytkowania doszedłem do wniosku, że sling bag jest mniej praktyczny i bardziej niewygodny od zwykłego plecaka (np. pochylając się majta się do przodu i przeszkadza, majta się podczas biegu, gorzej rozkłada się ciężar). Więc teraz
  • Odpowiedz