Wpis z mikrobloga

#skoda #motoryzacja #chiczyk #skoda #jakieauto #jaecoo #omoda

Mirki, potrzebuję pomocy.

Obecnie jeżdżę Octavią IV z 2023 roku, taka w full wypasie i muszę zmienić auto.
Myślałem o #jaecoo7 lub #omoda9
Ogólnie zapukałem tez do salonu Skody i dostałem taką ofertę na Superba, że głowa mała. Plug-in, full wypas, oprócz panoramicznego dachu - z 235k pln na 215k pln, a do tego finansowanie 100,8%.
Co byście wybrali z tych trzech? Ewentualnie na co można jeszcze spojrzeć, że dadzą fajny rabat i dobre finansowanie?

Zależy mi: duży bagażnik, plug-in, komfort jazdy i w miarę niskie spalanie. 40% miasto, 60% trasy.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@abramek jeżeli leasing to nie ma to znaczenia bo i tak oddajesz auto i naura.

Jeżeli chcesz zostawić to ja bym brał Skodę. Znajomi pobrali chinczyki w leasingi, między innymi jajeco i o ile na papierze jest super, to po roku używania zaczynają się dziać serwisowe problemy. Ale to może dowód anegdotyczny kilku znajomych z Chińczykami
  • Odpowiedz
@NuklearnySzpadel: wszedłem na ten superbubel, o cię huju złoty, masakra ( ͡ ͜ʖ ͡)
@abramek powiem Ci że jak lubię skody miałem fabinkę, octavię 3FL , superb poprzedniej generacji a teraz scalę to nowy superb to kibel w środku taka jakaś tandeta, miałem na zastępczy octavię czwórkę taką zwykłą wersję i kurde cerata na siedzeiach, śmieszny tablet jakby wsadzony na siłę za kierownicę, makabra
  • Odpowiedz
  • 0
@trzaichlac69: @Myszo @mariusz_and
Moja Octavia tez miała jazdę, ale ASO w miarę sprawie zareagowało i już po kłopocie.

W Skodzie właśnie podoba mi się to, że 3 lata temu kupiłem za 150, a teraz za 110k ją pogonię. z Chińczykiem tak nie będę miał na 100%.
  • Odpowiedz
@abramek no to fakt utrata wartości w skodzie jest akceptowalna, poprzednią jak miałem to cenom tak odwaliło kitę że sprzedałem po roku niemal za tyle za ile kupiłem( ͡º ͜ʖ͡º) ale Skody chyba już nie wezmę zresztą nawet nie wiem co bo kończy mi się gwarancja, przymierzałem się do Corolli o ile w mieście naprawdę fajnie się jeździło, to w trasie tortury ( ͡º ͜
  • Odpowiedz
@abramek: Jeśli chcesz faktycznie duży bagażnik, to raczej w chińskich modelach z tym średnio, szczególnie w porównaniu z Superbem
  • Odpowiedz