Wpis z mikrobloga

@whiteopium: bo są ograniczeni własną wizją i klapkami na oczy. Narzędzie jak narzędzie czy to maszyna taka, sraka, wolny cieżar. Wszystko da się zastosować z sensem. Smith jest zajebisty do wielu ćwiczeń
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY
Maszyna jest bardzo dobrym narzędziem gdy chce się celować w konkretne mięśnie. Nigdy nie spompujesz tak dobrze czworki jak na jakiejś gowno maszynie, ktora bedzie celowac w te wlasnie czworki. Co nie zmienia faktu, że żadna maszyna do robienia nóg nie da tak wielu benefitow dla ogólnego wzrostu masy mięśniowej i poprawy koordynacji jak przysiad ze sztanga.
  • Odpowiedz
@MamMalegoSiurka ale po co robić przysiad czy wyciskanie na maszynie jak można normalnie użyć sztangi? Wymówki na maszynach to mają sterydziarze którzy muszą czymś mamić klientów ze to jakaś ukryta wiedza jak ćwiczyć na maszynach
  • Odpowiedz
ale po co robić przysiad czy wyciskanie na maszynie jak można normalnie użyć sztangi?

@KOLEGAMAMY: np. ja mam problem z kolanem i coś mi tam lekko przeskakuje czasami. Przy zbyt dużym ciężarze czy zbyt głębokim siadzie potrafi się to kolano odezwać i zaboleć, dlatego siady robię na tym maszynu, a raz mi się zdarzyło, ze zrobiłem zbyt głęboki siad i mnie złożyło w dół niczym transformersa
SlepyBazant - >ale po co robić przysiad czy wyciskanie na maszynie jak można normalni...

źródło: big_maszyna-jp-8b-suwnica-pr_4275

Pobierz
  • Odpowiedz
ale po co robić przysiad czy wyciskanie na maszynie jak można normalnie użyć sztangi?

@KOLEGAMAMY: po to:

Nigdy nie spompujesz tak dobrze czworki jak na jakiejś gowno maszynie, ktora bedzie celowac w te wlasnie czworki.
  • Odpowiedz
tak to maszyna dla sterydów którzy nie mają techniki i tylko wbijają i rosną

@KOLEGAMAMY: tyle mi wystarczy żeby wiedzieć że w sprawach treningowych p--------z głupoty ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY maszyna bardziej celuje w konkretny mięsień i pozwala na wyizolowanie jego pracy. W przysiadzie oprócz czworki, pracują Ci plecy i kilkanaście innych mniejszych mięśni. Ma to swoje plusy ale rowniez i minusy. Wielkie koksy używają w dużej mierze maszyn a nie wolnego ciężaru nie dlatego, że lubią ale dlatego, że trenując celują w rozwój konkretnych mięśni, które im są potrzebne na scenie. W takim siadzie z uwagi na jego złożoność
  • Odpowiedz
ulany jesteś

@KOLEGAMAMY: wolę być "ulany" niż być 70kg "estetycznym" szczurem ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jak zaczniesz używać sztangi zamiast maszyn na klatę to też ci coś tam urośnie

@KOLEGAMAMY: śmiesznie że o tym mówisz bo 80% moich ćwiczeń na klate to właśnie sztanga i inne wolne ciężary
  • Odpowiedz
nie oszukuj sam siebie

@KOLEGAMAMY: a i nie muszę siebie oszukiwać, wystarczy mi fakt że na ulicy zaczepiają mnie ludzie żeby mi powiedzieć że jestem duży i się pytają co trzeba ćwyczyć żeby też takim być, a część z nich nie wierzy w moją naturalność ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Ja osobiście ze swojej sylwetki jestem zadowolony i nie potrzebuję do tego aprobaty tagowego pośmiewiska ( ͡
  • Odpowiedz