Wpis z mikrobloga

No i stało się – zostałem sam.
Ni z gruchy, ni z pietruchy dziewczyna napisała, że chce zakończyć nasz związek. Szczerze – przeżyłem to, ale już jest w porządku. Wcale długo nie musiałem się zbierać w sobie, więc to na plus.

Pytanie tylko – co dalej?
Byłem z nią od dłuższego czasu, wszystko układało się w dobrym kierunku. Odkładałem kapitał na wspólny start, a tu nagle zgasło światło.

Mam 23 lata, właśnie skończyłem studia i trochę nie wiem, jak się teraz odnaleźć. Wróciłem na stare śmieci do dużego miasta wojewódzkiego. Nie mam już dużego grona znajomych – jestem bardziej domatorem niż imprezowiczem, a stare lokalne znajomości wygasły. Ludzie ze studiów zostali w innych miastach.

Chciałbym w przyszłości zbudować coś trwałego, ale na tę chwilę mam poczucie, że wszystko się posypało i ciągle gdzieś w głowie pojawia się myśl: "to już koniec i przegrałem życie".

Jak Wy sobie radziliście po nagłych rozstaniach? I jak w praktyce poznać kogoś nowego, kiedy nie kręci mnie chodzenie po klubach i imprezach?

Dziękuję.

#zwiazki #tinder #rozowepaski #randkujzwykopem
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BobrowieckiHuop: jak Ci napisała, że zrywa, to chyba średnio Cię szanuje. Korzystaj z bycia kawalerem i bycia młodym, szczególnie jak większe miasto. Może się przekonasz do imprez, klubów? Choć do tego fajnie mieć jakiegoś partnera.

Jak Wy sobie radziliście po nagłych rozstaniach? I jak w praktyce poznać kogoś nowego, kiedy nie kręci mnie chodzenie po klubach i imprezach?

@BobrowieckiHuop: Internet to dość łatwy i wygodny sposób, jak Cię
  • Odpowiedz
  • 0
@LatajacyJeczmien Nie mam w sobie takiej chęci "korzystania" w formie hulanek.

Czuję, że chce normalnej relacji na długi czas a w klubie to znajdę co najwyżej ONS.

Ja po prostu jestem za stary jak na swój wiek. Ja myślę o jakiejś przyszłości i ustatkowaniu się, a świat ma to w dupie ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@BobrowieckiHuop: to celuj w 30+ z dzieckiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) A tak serio to jak domownikiem jesteś i nie wychodzisz za bardzo żeby przez znajomych poznać, to przychodzi mi do głowy tylko internet. Może nawet na wykopie byś kogoś znalazł? Ja raz złożyłem ogłoszenie matrymonialne, żeby ludziom z #przegryw pokazać, że nawet na wykopie można znaleźć chętnych na spotkanie i dwie mirabelki były
  • Odpowiedz
I jak w praktyce poznać kogoś nowego, kiedy nie kręci mnie chodzenie po klubach i imprezach?

@BobrowieckiHuop: nie da się ¯\(ツ)/¯

Dzisiejsze kobiety najbardziej gardzą właśnie takimi ułożonymi mężczyznami, którzy są spokojni, odkładają kapitał, nie robią awantur itp
  • Odpowiedz
@BobrowieckiHuop: jeśli masz znajomych i mają koleżanki/dziewczyny to może cie zapoznają z jakimiś koleżankami dziewczyny, natomiast jeśli nie masz kolegów to pozostaje jedynie internet, w przypadek poznania w sklepie i na ulicy nie ma co liczyć, natomiast ważne jest by nie czekać zbyt długo bo wtedy będzie ciężej
  • Odpowiedz
@BobrowieckiHuop: Zostawiła Cię bo jest młoda (Ty też) i nie chce reszty życia spędzić głównie na byciu domatorką tak jak Ty. Celem życia w tak młodym wieku jest korzystanie z niego jak najwięcej, a nie ciułanie pieniędzy aby w wieku 28 lat wziąć kredyt z dużym wkładem własnym na mieszkanie, aby potem ciułać znowu całe życie na ten kredyt.

W młodym wieku jeździsz sobie nad jeziora, chodzisz po górach, chodzicie
  • Odpowiedz
@ChadLite_Looksmaxing: W weekendy (o ile ona nie jechała do domu rodzinnego) spędzaliśmy odwiedzając z góry upatrzone miejsce (Muzea, wystawy, jakieś jedzenie). Przeplatane to było planszówkami z jej znajomymi u niej na kwadracie.
Raczej w każdy z weekendów widzieliśmy się ze sobą i coś robiliśmy
  • Odpowiedz