Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BlueTony: @fanatykwedkarstwa2
Powiedzcie naukowcom, żeby nie badali aksolotlów, bo przecież ludzie nie regenerują swoich kończyn, to po co nam ta wiedza jak to robią aksolotle.

Szkoda, że wcześniej się nie posłuchali jak widzieli że ptaki latały. Przez to stworzyli samolot i teraz ludzie mogą też latać. Oklejeńcy.
  • Odpowiedz
pozwalają nam mieć nadzieję, że istnieje jakaś droga zbawienia dla dzieci zmarłych bez chrztu.

@swiadomy_anakolut: czyli wciąz nie wiecie, czy kilkugodzinny noworodek jest skazany na wieczne potępienie w piekle czy idzie do nieba
  • Odpowiedz
@RadioaktywnyBorsuk: przecież połowa wynalazków bazuje na zwierzętach i zjawiskach. Obecnie bada się aksolotly ze względu na ich regenerację.

Więc powoływanie się na to jest jak najbardziej logiczne. Za X lat może zmiana płci będzie tak samo możliwa jak latanie człowieka.
  • Odpowiedz
Powiedzcie naukowcom, żeby nie badali aksolotlów, bo przecież ludzie nie regenerują swoich kończyn, to po co nam ta wiedza jak to robią aksolotle.

Szkoda, że wcześniej się nie posłuchali jak widzieli że ptaki latały. Przez to stworzyli samolot i teraz ludzie mogą też latać. Oklejeńcy.

@Tyrande: xD
Aksolotl regeneruje kończynę - mogę zmienić płeć! Jestem teraz kobietą! xD
BlueTony - >Powiedzcie naukowcom, żeby nie badali aksolotlów, bo przecież ludzie nie ...

źródło: images

Pobierz
  • Odpowiedz
@Tomek3322: jeszcze wierzący będzie próbował argumentować, że to sprawiedliwe bo ludzie mają dobrą wolę i SAMI WYBRALI BY POPEŁNIĆ GRZECH.

Po pierwsze to dziecko które się podaje do chrztu to nie ma żadnej wolnej woli (XD) bo jest w 100% zależne od rodziców
A po drugie to nie rozumiem czemu mam jakiś genetycznie przekazywany grzech przez to, że jakiś mój pra przodek zgrzeszył w biblijnej przypowieści
  • Odpowiedz
@BlueTony: tak, masz rację. Człowiek powinien siedzieć w jaskini i nic nie próbować nowego. Nie próbować latać, bo ludzie nie latają, to domena ptaków.

Co w ogóle robią naukowcy i odkrywcy?

To że obecnie zmiana płci jest niemożliwa, nie oznacza to, że nie będzie możliwa w przyszłości.
Ale to się samo nie zrobi. Trzeba badać inne organizmy oraz człowieka w tym aspekcie.
  • Odpowiedz
Czy ktos bez gimboateizmu moze wyjaśnić mema? Nie pamietam jak to jest w katolicyzmie.

@N4lesnik: chrzest jest 'zmyciem' grzechu pierworodnego, popełnionego przez Adama i Ewę
  • Odpowiedz
@Tomek3322 nie chce psuć zabawy, ale jest zgoła inaczej:

1. Tradycja katolicka
Dawniej w Kościele katolickim istniała koncepcja “limbus puerorum” (otchłań dziecięca) – miejsce szczęśliwości naturalnej, ale bez oglądania Boga, przeznaczone dla nieochrzczonych dzieci. Była to hipoteza teologiczna, nigdy dogmat wiary.
Obecnie Kościół katolicki nie naucza, że nieochrzczone dzieci idą do piekła. W Katechizmie Kościoła Katolickiego (nr 1261) czytamy:
“Jeśli chodzi o dzieci, które umierają bez chrztu, Kościół może tylko polecać
  • Odpowiedz
tak, masz rację. Człowiek powinien siedzieć w jaskini i nic nie próbować nowego. Nie próbować latać, bo ludzie nie latają, to domena ptaków.

Co w ogóle robią naukowcy i odkrywcy?

To że obecnie zmiana płci jest niemożliwa, nie oznacza to, że nie będzie możliwa w przyszłości.

Ale to się samo nie zrobi. Trzeba badać inne organizmy oraz człowieka w tym aspekcie.
  • Odpowiedz
@Tyrande:

Co ma piernik do wiatraka?

Normalizujesz nienaturalny dla człowieka proces zmiany płci, bo występuję w naturze u gatunku który nawet nie jest ssakiem. Nie pasują Ci te dwa przykłady, to może zjadanie samca po kopulacji warto zaaplikować, tego nie ma i naszego
  • Odpowiedz
@fanatykwedkarstwa2: tak, działa inaczej. Ale zobacz sobie pierwsze (nieudane) projekty.
Człowiek próbuje naśladować i czasami ten sam efekt bądź zbliżony osiąga w inny sposób.

Jeśli uda się skopiować/ naśladować/ udoskonalić np regeneracje kończyn to będzie to skok w cywilizacji, ale to nie oznacza, że będą to robić identycznie jak aksolotl. I nawet jeśli się uda, to nie znaczy, że człowiek stanie się aksolotlem.

Wydaje mi się że próbując mi dosrać
  • Odpowiedz
@Mlody_pelikan: @RadioaktywnyBorsuk Nowa kurna mówić jak do słupa.

Tak zmiana płci będzie miala swoje pozytywne strony. Przecież nie będzie aplikowana każdemu. Chemioterapia i radioterapia pomogą choremu na raka, ale nie można tego samemu zrobić zdrowemu człowiekowi, bo będzie miało złe skutki.

O lataniu też tak kiedyś mówili, że to nie możliwe, że to tylko ptaki mogą i między innymi kościół nie chciał rozwoju tej dziedziny, bo do nieba można
  • Odpowiedz