Wpis z mikrobloga

W Polsce powinno się:
- Wprowadzić zakaz sprzedaży alkoholu na terenie całego kraju od 22-12 w południe
- Zakazać jakiejkolwiek reklamy alkoholu
- Wprowadzić zakaz eksponowania alkoholu w sklepach w jakiejkolwiek formie (np. w hipermarketach specjalne, oddzielne pomieszczenie a nie wystawka zaraz przy kasie, w sklepach typu żabka albo za małych na osobne pomieszczenie - a-----l wydawany spod lady)

#a-----l #alkoholizm
enten - W Polsce powinno się:
- Wprowadzić zakaz sprzedaży alkoholu na terenie całego...

źródło: tyskie-dda-alkoholizm-trauma-międzypokoleniowa-v0-9aprfd8s0xjf1

Pobierz
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ludzie się dzielą na tych co robią backupy i tych którzy będą je robić.

@Chekatomba: Pelna zgoda. I tego powiedzenia jaknajbardziej nie nalezy traktowac tylko doslownie.

Tylko zo z tego? Kazdy kowalem swojego losu. Raz bardziej a raz mniej narazony. Niemniej - ZAWSZE narazony. Jak rozumiesz ze zawsze jestes narozony to zawsze sie pilnujesz. Zawsze reklama chce Cie wydymac. Zawsze ktos chce cie wydymac. Wiec olej reklamy, promocje itp. Po
  • Odpowiedz
@siepan: 20 lat temu. Jak pracowalem na niemieckiej klawiaturze z niemieckim systemem.
Ale juz mi sie znudzilo tlumaczenie dalnom takim jak ty Ze ja nie potrafie pisac bezwzrokowo i musze widziec w co klepie.

Tylko idioci (popatrz w lustro) maja z tym probllem.
  • Odpowiedz
@enten: idź być komunistą do lat 50tych. Daj ludziom żyć tak jak chcą.

@ch1va5: OD nocnej prohibicji w Gdańsku rozpoczęło się moje kolekcjonowanie w----y, bo musiałem być zaopatrzony na wypadek wizyty randki z tindera.
  • Odpowiedz
a skąd Ty wiesz czy u kogoś w bramie się melina otworzyła?

@scoria: twoja siostra mi wczoraj mówiła, że u ciebie jest jedna melina i więcej na osiedlu nie ma. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
OD nocnej prohibicji w Gdańsku rozpoczęło się moje kolekcjonowanie w----y, bo musiałem być zaopatrzony na wypadek wizyty randki z tindera.

@kamillus: wy czytacie w ogóle co piszecie? nie wstydzicie się ? ()
  • Odpowiedz
ale to konfe obwinianie o zamordyzm

@Chris_Karczynski: zamordyzm, bo chcielibyśmy ograniczyć spożycie alkoholu i walczyć z pijaństwem ?
No tak, ruscy przez wieki rozpijali chłopów i jak widać zamiłowanie do ruskiej wódy zostało konfie w genach ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@enten: KRRiT lubi reklamy alkoholu. Nawet jak łamią prawo. Czekam już kilka msc na informacje ile kary dostanie TV Republika za reklamowanie alkoholu w czasie dobranocki
  • Odpowiedz
W Polsce powinno się:

- Wprowadzić zakaz sprzedaży alkoholu na terenie całego kraju od 22-12 w południe

- Zakazać jakiejkolwiek reklamy alkoholu

- Wprowadzić zakaz eksponowania alkoholu w sklepach w jakiejkolwiek formie (np. w hipermarketach specjalne, oddzielne pomieszczenie a nie wystawka zaraz przy kasie, w sklepach typu żabka albo za małych na osobne pomieszczenie - a-----l wydawany spod lady)

@enten: przecież zakazy sprzedaży alkoholu są od lat i nic to nie zmieni. Jak ktoś
  • Odpowiedz
Czyli rozumiem

@astrodamus: Mocne slowa. Na przyszlosc nie uzywaj slow ktorych znaczenia nie rozumiesz.

Jakos ja nie wplywan na zycie innych. Sporo osob ktore uzywa alko nie plywa na zycie innych za to kazdy grubas obciaza system. I nic sie z tym nie robi. Ba nawet sie to
  • Odpowiedz
@Woody_90: No ale teraz sa wiec w czym problem? BTW wiesz ze ponoc da sie dostac L4 na kaca?

Jeszcze raz: prewencyjnie chcesz utrudnic wszystkim bo czesc nie potrafi korzystac. Mozesz mi nie wierzyc ale nie chcesz odpowiedzialnosci zbiorowej.

Byles kiedys w niemcowni? Moge se tam usiasc z piwem w parku i poczytac ksiazke. Nikt mi nic nie zrobi poki sie zachowuje. Ba... Moge nawet na parkingu przed marketem pic se
  • Odpowiedz