Aktywne Wpisy

AlexHunter +397
Mirki, dziś zostałem tatą 🎉 Urodził się zdrowy maluch, 10/10, mama i dziecko czują się dobrze.
Emocje nie do opisania, jeszcze do mnie nie dociera, że to już 😊
Pijcie ze mną kompot! 🍎
#dziecko #rodzina #wykopdzieci
Emocje nie do opisania, jeszcze do mnie nie dociera, że to już 😊
Pijcie ze mną kompot! 🍎
#dziecko #rodzina #wykopdzieci
źródło: IMG_0177
Pobierz
whiteopium +198
"siedemnaście lat żyję a ty mi piętnastka k---a dajesz?" Ktoś jeszcze pamięta jedną z najsłynniejszych rozpraw sądowych polskiego internetu? Konrad Nowacki - bo tak nazywa się nasz gagatek wyszedł z więzienia, po czym znowu nabroił a obecnie jest poszukiwany listem gończym. Ktoś go gdzieś widział? Chętnie obejrzę drugą część z rozprawy sądowej ( ͡° ͜ʖ ͡°) #prawo #lublin #heheszki #kryminalne
źródło: ewe
Pobierz

![Pościg zakończony tragicznym wypadkiem! Zginęły trzy osoby! [FOTO]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/a4386698d0316e2296e780f379f50450a33035e963ca1e4c5d9847b3ce4f7581,q80.jpg)

#podatki
źródło: IMG_1644
Pobierz@TurboDynamo: [potrzebne źródło]
@TurboDynamo: Kiedyś to weryfikowałem i nie znalazłem przypadków, żeby miało pogorszyć. Raczej były sytuacje, gdzie się pogorszyło, bo równolegle działy się inne rzeczy wpływający na rynek mieszkań, ale
Konkretnie:
Może być zupełnie inaczej. Na przykład - za 3 nieruchomości na osobę nie ma katastru. Za czwartą jest podatek 1% wartości rocznie. Za piątą - 5% wartości rocznie. Za szóstą, siódmą, ósmą i dziewiątą 10% podatku rocznie. Za kolejne masz płacić 20% rocznie w miesięcznych ratach aż do momentu ich sprzedaży, a jeśli ich w ciągu roku nie sprzedasz
xd
źródło: Alpha-wolf-meme-1
PobierzButelka Coli czy paczka chipsów kosztuje 10 zł i ich sprzedaż nie spada, jedzenie w restauracjach drogie jak nigdy ale wszystkie lokale w weekend zajęte ale jak czynsz wzrośnie o 500 zł to na pewno będzie rewolucja. XD
Wcale, nigdy w historii swiata, nie bylo tak ze koszta sa przerzucana na tych najnizej. Wcale a wcale :D
Zapłacisz jeszcze więcej, bo właściciel sobie będzie musiał pokryć stratę.
D--a to ci pęknie jak przestanie cię obowiązywać kwota wolna 26 rż., bo widać, żeś jeszcze szczyl
To znaczy, że nie umiesz zupełnie korzystać z internetu. Irlandia, Korea, USA, wszędzie po wprowadzeniu katastralnego ceny dalej rosły, nic się nie polepszyło, fundusze mają się dobrze a podatek płacą wynajmujący/kupujący. :)
śmieszny jest ten ból d--y deweloperuchów. Czas ludzkich rozwiązań się skończył, wykończyła was wasza zachłanność i mam już w d co tam znowu wymyślicie jako kontrargument. Niech was państwo okradnie do zera
@lycaon_pictus: Tak jak w Hiszpanii(2008) i Japonii(1992) gdzie po pęknięciu bańki przestało się prawie budować na wiele lat i zapanował kryzys ekonomiczny z tym związany bo to były istotne branże dla całej gospodarki?
No ciekawe. Jaki masz przykład rynku gdzie ceny spadły o 20-30% a rynek się nie załamał nie nastąpił gwałtowny spadek gospodarczy, obniżenie jakości życia i wstrzymanie inwestycji budowlanych? Bo ja mam
@To_ja_moze_pozamiatam uważam, że jeśli taki podatek miałby zaistnieć i miałby realnie wpłynąć na rynek, to musiałby całkowicie omijać zwykłych ludzi. Albo od 5 w górę, albo liczba członków rodziny +1.
@ShortyLookMean: W sensie twierdzisz że wystarczy to co jest i nie ma co budować więcej?
Zdajesz sobie sprawę że mamy prawie najniższą ilość m2 na mieszkańca w Europie? A postkomunistyczne mieszkania mimo dobrej lokalizacji to nie