Aktywne Wpisy
Gdzieś ostatnio czytałem fajną wypowiedź. Nie powtórzę 1:1, ale kontekst ten sam.
Otóż "dzisiejszy patriotyzm" to jest coś co środowiska konfederackie i pisowskie wykorzystały, aby dać prostym, biednym ludziom coś, cokolwiek z czego mogą być dumni bez żadnych nakładów finansowych.
Wiadomo jacy ludzie skupiają się wokół marszu narodowców, pisu i konfederacji: typowe mariusze, sebiksy, janusze z małych miejscowości, słabiej wykształceni, słabo zarabiający. W końcu mogą być dumni z czegoś na co sami w
Otóż "dzisiejszy patriotyzm" to jest coś co środowiska konfederackie i pisowskie wykorzystały, aby dać prostym, biednym ludziom coś, cokolwiek z czego mogą być dumni bez żadnych nakładów finansowych.
Wiadomo jacy ludzie skupiają się wokół marszu narodowców, pisu i konfederacji: typowe mariusze, sebiksy, janusze z małych miejscowości, słabiej wykształceni, słabo zarabiający. W końcu mogą być dumni z czegoś na co sami w
źródło: marsz
Pobierz
R_O_T_T_E_N +214
źródło: temp_file3425902407203960559
Pobierz

#podatki
źródło: IMG_1644
PobierzŻaden nie potrafi odpowiedzieć
- ile wyniesie koszt wprowadzenia takiego systemu,
- skąd wziąć rzeszę rzeczoznawców na wycenę każdej nieruchomości
- ile powinien wynosić ten podatek i
@PetalMind: tak bydzie.png
Nie, od domow tez. I wszyskitch lokali sluzacych m.in. do mieszkania (czyli lokale uzytkowe nie). Czy ludzie mieszkaliby w lokalach uzytkowych? Kary za to sa juz teraz, trzeba ja tylko podniesc - zarowno dla wlasciciela jak i uzykownika.
@donatien-de-sade: Nie. Nie wydaje mi się tak. Oczywiście w pewnym momencie najemca nie zapłaci, bo nie będzie miał z czego. A co do tego czasu? Pójdzie mieszkać w kartonie?
A słyszał kiedyś o czymś takim jak Kodeks
Bo szef zauważy, że telefonu używasz i będziesz musiał zapłacić karę
@Microbiusz: Nie. Te mieszkania nigdzie nie powrócą. Napiszę Ci dlaczego.
Koszt założenia i utrzymania sp. z o.o. w Polsce jest bliski 0.
Co robię, jeśli mam powiedzmy 100 mieszkań? Zakładam 50 spółek, do każdej z nich wprowadzam dwa mieszkania. I zgadnij, ile podatku zapłacę?
@PetalMind: możesz to rozwinąć?xD
Inną sprawą oczywiście jest
Pierwszy błąd. W lokalu użytkowym jak najbardziej można mieszkać. Jest tylko zakaz pobytu stałego. A wychodząc od tego to już wystarczy właściwie skonstruowana umowa najmu, żeby ewentualny najemca tylko sobie narobił problemów.
@DziadLab: Bo musi miec jakis czas na sprzedaz bez podatku zeby nie zniechecac go zbytnio do nowych inwestycji z powodu zwiekszonego ryzyka.
2 lata mi sie wydawalo ok, ale jak ktos powie ze 1,5 i ma jakies arguemnty to moze 1,5. A moze 3? Moze 3. Dluzej byloby juz zbyt latwa proba obejscia tego wszystkiego.
Napisałem, że jest bliski 0.
Przy takiej skali to nie jest żaden problem. Wszystkie kwestie związane z KRS są za darmo. Księgowość? 100zł/mc system i bez problemu można ogarnąć samemu.
Nie ma. To, że tymczasowo w nim mieszka niewiele oznacza.
A to ciekawostka.