Aktywne Wpisy

Koner1391 +24
źródło: Screenshot_1452
Pobierz
kamil-tumuletz +643
Był sobie kiedyś taki Pan Edward Abramowski, który próbował wytłumaczyć przygłupim p0lakom, że wolność nie bierze się z romantycznych powstań ani z obietnic polityków, tylko z oddolnej współpracy. Spółdzielnie, samoorganizacja, solidarność – to miało wyrwać nas z folwarcznej mentalności. Ale Polacy go zakrzyczeli. Wolą pana nad sobą, byle dał ochłap i kazał wierzyć, że tak trzeba.
„Myślenie” nie zmieniło się do dziś. W PRL robotnik niby rządził, a w praktyce był niewolnikiem biurokratycznego
„Myślenie” nie zmieniło się do dziś. W PRL robotnik niby rządził, a w praktyce był niewolnikiem biurokratycznego
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#wilkiwyjo #wilk #myslistwo #las #bekazmysliwych #bekazpodludzi #memy #zwierzaczki #takaprawda
źródło: Gyo3q49XsAAx2ty
Pobierz@Cadfael: ehh szkoda gadać. Już teraz w każdym mieście grasują całe watahy dzików. Ciekawe kto by żył w miastach jakby nie było myśliwych. Julki co mają dzietność na poziomie 1 czy dziki z dzietnością na poziomie 10.
@inflacja_biedaku: wiem, sama widuję. ile jest przypadków rozszarpań przez dziki?
@wilku88: Już tłumaczę:
@Cadfael: https://www.wprost.pl/kraj/11525473/kobieta-zaatakowana-przez-dzika-w-gdyni-w-stanie-krytycznym-trafila-do-szpitala.html#:~:text=Kobieta%20w%20Gdyni%20zosta%C5%82a%20zaatakowana,wracaj%C4%85c%C4%85%20z%20torbami%20z%20zakup%C3%B3w.
A bo ja wiem, czasem się zdarzają. Dziwię się że kobieta przecięcie tętnicy udowej przeżyła
@Cadfael: ogrodźcie sobie miasta żeby wam dziki nie właziły
@Cadfael: to ogrodźcie się od psów albo co, nie wiem xd
To nic że dochodzi kolejny czynnik sprawiający niebezpieczeństwo przecież
@Cadfael: kwiczysz "ogrodźcie sobie zwierzynę"