Aktywne Wpisy

wykop +28
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz
blinkarA +7
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

Tymczasem PPK po 4,5 latach:
#ppk #inwestowanie #gielda #emerytura #pracowniczeplanykapitalowe #finanse #pieniadze #oszczedzanie
źródło: image
Pobierz@lecho182: I pewnie te 65% za x lat jak już przejdą na głodowe emerytury, będą głosować na partie, które będą obiecywały 15 i 16 emerytury( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co konkretnie pamiętasz?
@MalowanyPtak: to musisz popracować nad pamięcią, bo nic takiego nie miało miejsca.
źródło: image
PobierzInna sprawa to wywalenie pieniędzy OFE do ZUS, co w mojej perspektywie równa się pożegnaniem się z pieniędzmi.
Prywatnie w 6 miesięcy (odkładam po 1500 zł) z 9000 zrobiłem 15. Nie wierzę po prostu w bezpieczeństwo pieniędzy w PPK - mam prawo.
Przecież ci wyraźnie napisałem, że nic takiego nie miało miejsca.
@
źródło: obraz
PobierzNie wierzę, że w obecnej formie, przy obecnym poziomie dzietności doczekam możliwości wypłaty tych pieniędzy - mam prawo. Nie wierzę również, że w przypadku jakiegoś wydarzenia losowego, konfliktu, czy cokolwiek innego (tfu) rząd nie połasi się na te pieniądze. O ile one faktycznie gdzieś fizycznie są, w co wątpię (jak
@Krupier: W takim razie się mylisz.
źródło: Zrzut ekranu 2025-08-18 182337
PobierzAle ty teraz piszesz o PPK. Po co wypłacać przed emeryturą? I nie 19% z odsetek, a od zysku. Przecież też byś ten podatek zapłacił bez względu na to gdzie byś na giełdzie grał.
@MalowanyPtak: nie nie mylę się. Po co wrzucasz jakieś głupoty z internetu? Jeszcze powiedz, że to z jakiegoś durnego AI.
Nie da się i nigdy się nie dało przekazać środków z OFE na IKE. Były takie pomysły i plany, ale tak jak pisałem - nic takiego nie miało miejsca. Temat umarł.