Aktywne Wpisy

MLeko29 +612
KINDER NIESPODZIANKA OPENING
Dałem za nią 5,50 więc lepiej żeby mnie czymś zaskoczyła
Dałem za nią 5,50 więc lepiej żeby mnie czymś zaskoczyła
źródło: 1000066853
Pobierz
jestemtunew +573
Rozpoczynamy sezon zimowy. #motoryzacja #wroclaw
źródło: temp_file515388918697229631
Pobierz

Tymczasem PPK po 4,5 latach:
#ppk #inwestowanie #gielda #emerytura #pracowniczeplanykapitalowe #finanse #pieniadze #oszczedzanie
źródło: image
Pobierz@lecho182: I pewnie te 65% za x lat jak już przejdą na głodowe emerytury, będą głosować na partie, które będą obiecywały 15 i 16 emerytury( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co konkretnie pamiętasz?
@MalowanyPtak: to musisz popracować nad pamięcią, bo nic takiego nie miało miejsca.
źródło: image
PobierzInna sprawa to wywalenie pieniędzy OFE do ZUS, co w mojej perspektywie równa się pożegnaniem się z pieniędzmi.
Prywatnie w 6 miesięcy (odkładam po 1500 zł) z 9000 zrobiłem 15. Nie wierzę po prostu w bezpieczeństwo pieniędzy w PPK - mam prawo.
Przecież ci wyraźnie napisałem, że nic takiego nie miało miejsca.
@
źródło: obraz
PobierzNie wierzę, że w obecnej formie, przy obecnym poziomie dzietności doczekam możliwości wypłaty tych pieniędzy - mam prawo. Nie wierzę również, że w przypadku jakiegoś wydarzenia losowego, konfliktu, czy cokolwiek innego (tfu) rząd nie połasi się na te pieniądze. O ile one faktycznie gdzieś fizycznie są, w co wątpię (jak
@Krupier: W takim razie się mylisz.
źródło: Zrzut ekranu 2025-08-18 182337
PobierzAle ty teraz piszesz o PPK. Po co wypłacać przed emeryturą? I nie 19% z odsetek, a od zysku. Przecież też byś ten podatek zapłacił bez względu na to gdzie byś na giełdzie grał.
@MalowanyPtak: nie nie mylę się. Po co wrzucasz jakieś głupoty z internetu? Jeszcze powiedz, że to z jakiegoś durnego AI.
Nie da się i nigdy się nie dało przekazać środków z OFE na IKE. Były takie pomysły i plany, ale tak jak pisałem - nic takiego nie miało miejsca. Temat umarł.