Wpis z mikrobloga

✨️ Problemy po laserowej korekcji wzroku – co dalej?
5 lat temu miałem laserowa korekcje wzroku. Jeśli chodzi o widzenie w dzień to jestem zadowolony ale w nocy jest tragedia. Po ciemku nic nie widzę, gdzie zwykły zdrowy człowiek tak.
Najprostszy przykład z sypialni.
Jak wyciagne w nocy rękę na przeciwko mojej twarzy to nawet konturów dłoni nie widze a moja żona potrafi powiedzieć ile pokazuje palców.
Umówiłem się na badania do kliniki w której robiłem korektę wzroku i opisałem mój problem.
Po badaniach i podsumowaniu usłyszałem tylko ze wzrok jest świetny a nawet widzę więcej o 160% niż przeciętny człowiek xD
To mówie że jak widzę lepiej jak ja nic nie widzę.
Niestety Pani doktor nie potrafiła powiedzieć dlaczego nic nie widze ale zaleciła żebym jadł marchewki bo one dobrze wpływają na wzrok xDdd
Czy ktoś miał podobny problem ze wzrokiem i potrafi mi powiedzieć gdzie mogę szukać pomocy i jakie badania powinienem zrobić?

Przez chwile chcialem szukać pomocny na znanymlekarzu ale tam konsultacja kosztuje 500zl a czas na pacjenta to okolo 15 minut wiec watpie ze zrobią mi wszystkie potrzebne badania i prawidłowo zdiagnozują.

Jestem w stanie nawet jeszcze raz zrobić korektę wzroku jak zagwarantują mi zwiększenie kontrastu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#wzrok #zdrowie #oczy #choroby #pytanie #laserowakorekta #problem #medycyna #lekarz #leczenie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: A poczytałeś sobie o możliwych powikłaniach po laserowej korekcie? Okuliści chętnie robią drogie zabiegu a już nie koniecznie chętnie rozmawiają o niedowracalnych powikłaniach
  • Odpowiedz