Wpis z mikrobloga

Cześć #leasing

Czy ktoś z Was brał na przestrzeni ostatniego roku nowe lub używane #volvo ostatnich generacji? Jakieś wady? Większe usterki?
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@fortySeven właśnie zastanawiam się nad v60 lub xc60, bo familiadę powiększyłem i jest nas trójka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jakie warunki ugrałeś? Dostałeś jakiś rabat rozsądny?
  • Odpowiedz
@mechaos: przyszedłem do salonu xD 20% dawali od ręki. Nie wiem jak z xc60 jest, bo ma większe wzięcie, ale volvo lubi dawać rabaty.

21% rabatu to przecież końska kwota

@mechaos: na moim konfigu pod 90k podchodziło chyba xD

Xc90 jest wielkie, ale mega ustawna kanapa z tyłu, + wbudowany poddupnik. I regulacja wysokości pasów z tyłu robi robotę
  • Odpowiedz
  • 0
@fortySeven nie no, 90tka to jest krążownik :D szczerze mówiąc nie jeździłem nią nigdy. Wnętrze dużo większe niż w xc 60?

Podjadę jutro zobaczyć chyba :D
  • Odpowiedz
le 21% rabatu to przecież końska kwota xD jak żeś to ugrał kolego? :D

@mechaos: Na T6/8 20% dają od ręki bez gadania - jak poprosisz to może ugrasz jeszcze z 1 czy 2 dodatkowe procenty. Na wersje B5 rabaty podobno jeszcze lekko wyższe. XC60 ogólnie mega auto mimo swojego wieku. Współcześni konkurenci nie dość, że zwykle drożsi to nie zawsze lepsi
  • Odpowiedz
@mechaos: Zapytaj się w 3 ASO o ofertę na auto i przerzucaj ¯\(ツ)/¯ Ewentualnie otomoto i patrzysz z Polski wtedy, o ile będzie się kalkulowało, aby pojechać po auto. Czasami salonowi brakuje do planu, albo ktoś zrezygnował i stoi na stoku, więc potrafią dać mega cenę.
  • Odpowiedz
  • 0
@fortySeven
Dla rodziny 2+1 to nawet Clio kombi czy mały crossover jest ok. Pisanie że XC90 to ideał jest trochę dziwne zważywszy że to największy kurde SUV w gamie i jest drogi.
Tak jakby napisać że willa z 11 łazienkami w Bell Air to ideał dla singla. No nie. Przerost formy i wymaga mnóstwo forsy.
  • Odpowiedz
@mechaos 20%+ rabatu dają od wejścia. Problem, że ich finansowanie jest mega niekorzystne. Jak chcesz brac ich wynajem(wysoki wykup), a nie klasyczny leasing to dają 120%. Mają finansowanie w mBanku.
  • Odpowiedz
@mechaos: Dla rodziny 2+1 (nawet 2+2) spokojnie V60/XC60. Sam wybrałem V60, bo miejsca w środku tyle samo a auto węższe o 15 cm. XC60 jest napompowany na tyle, że ta różnica jest odczuwalna w dużym mieście na parkingach, mniejsze spalanie i lepsze właściwości jezdne. Dla mnie jedno z niewielu prawdziwych kombi w obecnych czasach. Z awaryjnością nie powiem bo ledwo odebrałem, ale nie ma tabletozy jeszcze a XC60 po lifcie
  • Odpowiedz