Wpis z mikrobloga

✨️ Jak znaleźć drugą połówkę po pracy?
Pytanie do osób pracujących w normalnej robocie, która nie jest płatnymi wakacjami, oraz tym bardziej osób 30+, niezależnie czy byli w związku czy nie. Naprawdę chce się wam szukać drugiej połówki, wracajac zmęczonym po pracy na 17.00? Przecież wtedy człowiek chce odpocząć, poscrollować internet, pograć, wyjść na spacer, poczytać, lub, jeśli nie wiedzie życia odludka, spotkać się z jakimś znajomym.
Nie chodzi mi o promowanie bycia singlem, czy maskowania na wyparciu samotnosci, tylko ja przyznam się, nie mam siły na to. Najwięcej energii miałem na ten temat gdy byłem studenciakiem na lekkim kierunku, teraz myślę o odpoczynku, lub zajęciu się sobą w jakiejkolwiek formie. A gdy po 17.00 zimą robi się ciemno tym bardziej już nic mi sie potem nie chce.
Jak wy to robicie, że po robocie macie siły na drugą połówkę, dramy, lub jakieś wyjazdy na weekend, zarwane noce, gdy trzeba wstać do roboty. Ja bym pewnie wykitował po pół roku takiego trybu.
Ten wpis to bardziej pytanie niż chęć podzielnia się swoją opinią. Jeśli ktoś daje radę niech się podzili jak to robi.

#zwiazki #samotnosc

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

pierwszą kupujesz przed pracą, drugą po ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@nabbek: Sądzę, że ten komentarz pobije rekordy popularności. ( ͡° ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jak nikogo nie znalazłeś w czasie, kiedy dostawałeś znajomych z państwowego przydziału, czyli w czasach szkolnych, to najprawdopodobniej jesteś w czarnej dupie.
Zastanów się, kiedy ostatnio w jakichś warunkach niezwiązanych z pracą poznałeś jakąkolwiek nową osobę. Z iloma takimi osobami miałeś okazję spotkać się co najmniej kilka razy, żeby chociaż trochę poznać ich sposób bycia, poglądy itp, żeby móc określić, czy w wystarczającym stopniu macie podobne usposobienie itd, żeby
  • Odpowiedz
Przecież wtedy człowiek chce odpocząć, poscrollować internet, pograć, wyjść na spacer, poczytać, lub, jeśli nie wiedzie życia odludka, spotkać się z jakimś znajomym.

@mirko_anonim: No idealnie to by było nie rozgraniczać hobby i przyjemności od szukania baby, tylko połączyć jedno z drugim.
  • Odpowiedz
Przecież wtedy człowiek chce odpocząć, poscrollować internet, pograć, wyjść na spacer, poczytać, lub, jeśli nie wiedzie życia odludka, spotkać się z jakimś znajomym.

@mirko_anonim: to po co ci druga połówka jak masz tak napięty grafik?
  • Odpowiedz
Naprawdę chce się wam szukać drugiej połówki

@mirko_anonim: biorąc pod uwagę ile trzeba w to włożyć wysiłku i co się zyskuje, to nie, nie chce mi się. Za 20-30 lat większość ludzi będzie singlami, bo w momencie jak posiadanie dzieci nie jest już oczywistością, to się okazuje że związek z kobietą jest niepotrzebny do życia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Jak nie masz jakiegoś mega libido i nie rozsypujesz się od braku drugiej osoby, to realistycznie nie warto się starać, bo niewiele przyjdzie z takiej inwestycji.

Do tego jeśli nie jesteś Chadem (a nie pisał byś tego, gdybyś był), będziesz musiał zaoferować coś innego, czyli pieniądze, atrakcje itp., a i tak nie gwarantuje to udanej, stabilnej relacji.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim
Daję +. Od rozstania rok temu z dziewczyną totalnie czuję ten wpis. Przyjdę po pracy, zrobię trening i już wieczór. Już nawet zauważyłem, że nie chce mi się pisać z tymi kobietami na np. tinder (pomimo dużo matchy). Gdzieś tam mam małą iskierkę, że jednak kurde fajnie by było jednak z kimś się spotykać, ale na razie ta iskierka nie jest na tyle mocna, bym robił większe kroki. Choć mam
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie rozumiem po co się męczyć w pracy jeżeli człowiek później nie ma na nic siły i chęci w ten sposób życie ci s-------a, pracujesz aby mieć środki na życie po pracy, co ci z pieniedzy jeżeli nawet nie masz czasu i siły by je wydać
  • Odpowiedz