Wpis z mikrobloga

moim zdaniem reklamy alkoholu, nawet bezalkoholowego (masło-maślane) powinny być zakazane.

@rzepa_malino_a: Tylko to prawo musi być bardzo dokładne bo zaraz powstanie woda źródlana Żubr/Harnaś/Żywiec z takim samym logiem co p--o i takiej samej butelce. Oczywiście prawie nigdzie nie będzie można tego kupić ale wszędzie będzie to reklamowane.

A teraz zapodam trudne do przełknięcia pigułki: Bez alkoholu nic się nie stanie, dosłownie świat się nie rozpadnie a wręcz będzie lepszy
  • Odpowiedz
ale gdy jem sniadanie w pracy nie mam naprawde ochoty zostac zaatakowany z nienacka uplawami, pieczeniem i swedzeniem z ziuty

@yung_lean: Tudzież obrazy grzybic stóp jakoś odbierają mi ochotę na jedzenie.
  • Odpowiedz
@rzepa_malino_a: a ktoś ciebie zmusza od ich kupowania? Brak reklam spowoduje, że alkoholicy przestaną pić? Co ma reklama do tego?
Zresztą reklamowania piwa bezalkoholowego mi nie przeszkadza. Lepiej żeby ludzie się pili p--o bezalkoholowe :) Szczególnie jak przyjechali do pubu samochodem. Zresztą jest dużo tych piw bezalkoholowych i ludzie nie wstydzą się tego kupować i pić.
  • Odpowiedz
oni na żywca produkują alkoholików

@mozis: no tak, wlewaja ci do ryja nie zesraj sie przewrazliwiencu xD jak masz ataki paniki bo kupiles wiecej piw to wyslij starego do sklepu
  • Odpowiedz
@rzepa_malino_a: ale że co p--o bezalkoholowe ma nie być reklamowane bo ma w nazwie p--o i ci się kojarzy? Od lat piję tylko bezalkoholowe, dla mnie to już normalne p--o i to to alkoholowe jest "dziwne".
Wode w butelkach też powinniśmy zakazać bo kojarzy się z wódką i ktoś ma smaki? Xd przecież to poziom glupity afery alkotubkowej
  • Odpowiedz
4 za 19zl.... typiara w żabce mi mówi zawsze "jak pan weźmie 6 to jest taniej" ja jej na to że nie chcę się przyzwyczajać

@mozis: czyli granica nieprzyzwyczajania się to 6 czy 5?
  • Odpowiedz
@mozis Ale ty wiesz, że gdy kupisz p--o np. 10+10 to nie masz obowiązku wypijać tego w 1 wieczór?
Serio, nie jest to zapisane nigdzie w konstytucji i nikt tego nie sprawdza.
Może to teraz napiszę może być dla Ciebie szokiem więc lepiej usiądź.
Siedzisz?To czytaj.
Możesz męczyć te 20 piw nawet i przez 2 lata i nie poniesiesz z tego tytułu żadnych konsekwencji.
  • Odpowiedz
@hellyea: Nie mogą być wyzwalaczem. Alkoholik, który napije się bezalkoholowego piwa za chwilę zacznie na nowo walić zwykłe browary. To jeden z bardziej szkodliwych mitów o rzekomo terapeutycznym działaniu piw bezalkoholowych.
  • Odpowiedz
@rzepa_malino_a: pelna zgoda. Pozatym powinny byc zakazane wszelkie promocje alko typu kup 20 dostaniesz 20 gratis czy jakikolwiek marketing. Pozatym alko powyzej 20% nie powinien byc widoczny w sklepach. Chcesz kupić idz do stoiska i powiedz co chcesz. Tak samo p-------y. A nie wchodzisz a tu atakują sie rzędy wódy wszędzie. Piwa też bym ukrył orzed widokiem.
  • Odpowiedz
Brak reklam spowoduje, że alkoholicy przestaną pić? Co ma reklama do tego?

@albi_77: pewnie nie, ale brak reklam i absurdalnych promocji 12+12 zmniejszy produkcję nowych alkoholików
  • Odpowiedz
@Rad-X: nie no nie ma to jak porównywać zwykłe jedzenie z używką. To tak samo jak kupisz czekoladę, mało jest ludzi, którzy zjedza jedną kostkę, no, może dwie i tak codziennie, albo co parę dni. Raczej kupią i zeżrą całą, a potem będa mieli wyrzuty sumienia :P Pewnie, że są tacy co tak potrafią sobie wydzielać przyjemności, ale jednak większość ma z tym problem.
  • Odpowiedz
@rdddd: nie zmniejszy. Pamiętam czasy, gdy w sklepach były tabliczki z napisem, ze a-----l tylko po 13 i ludzie pili. Więc naprawdę reklama nic tu nie zmienia, jak ktoś chce sięgnąć po a-----l i tak sięgnie. Właśnie ja bym wołał, aby bardziej piwa bezalkoholowe reklamowali, aby ludzie sięgali po smak piwa, ale właśnie bez alkoholu :)
  • Odpowiedz