Wpis z mikrobloga

@mozis imo p---------e. Tak samo jest z czekoladą czy innymi. Cukier też zabija i uzależnia. A czekolady 1+1 są nagminne.
Promka jak promka. Jeżeli masz p--o 6+6 i to jest powód że wypijesz 12 w ciągu tygodnia zamiast 6 tylko dlatego że kupiłeś 12 to z tobą jest coś nie tak, a nie z promocja.
  • Odpowiedz
@rzepa_malino_a: No czytalem ze przy alkoholizmie trzeba unikac nawiazan do alkoholu, nawet sytuacji podobnych do tych w ktorych sie pilo.

Tylko problem w tym ze wlasnie o to chodzi w reklamie, aby wywolac chec to zakupu jakiegos produktu. Jaka jest roznica miedzy zarabianiem na czyims alkoholizmie, a zarabianiem na czyims np. nadcisnieniu poprzez wciskanie im jakichs szurowskich urzadzen na prezentacjach w sanatoriach? Albo na tym ze komus sie przypalaja garnki?
  • Odpowiedz
co Ty p--------z? Te wszystkie niby leki są c---a warte. Jak się ma taki problem to się idzie do lekarza ginekologa i dostaje lek na receptę, który faktycznie pomaga.

@RadoN: jak kiedys na to zachorujesz (czego ci nie życzę) to dopiero sie wypowiadaj
  • Odpowiedz
ja jej na to że nie chcę się przyzwyczajać

@mozis: xd prolak jak widzi puchy z piwskiem to musi je wypić wszystkie, najlepiej na raz xD
Przecież nie mógłbyś wypić 4 a dwie zostawić, robaczy mózg każe się złoić jak świni, a samokontrola nie istnieje xD
  • Odpowiedz
Dla ciebie jest z kolei obca koncepcja "umiaru". Urzędnik dobrodziej to najlepiej jakby wszystkim wydał kartki ile cukierków mięsa czy alkoholu może dana jednostka człowieka kupić bo inaczej pójdzie taki do sklepu, kupi wszystko i skonsumuje na miejscu xD

Pensje też ci pracodawca wypłaca w dniówkach abyś nie przewalił pieniędzy na cały miesiąc?

@Rad-X: znowu porównujesz a-----l (silny n------k) do jakichś cukierków, mięsa itp.
Czyli według Ciebie, to powinniśmy zalegalizować
  • Odpowiedz
@rzepa_malino_a @mozis zgodnie z planem zmiany ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi link promocja alkoholu zdefiniowana jako:

"promocja napojów alkoholowych – publiczną degustację napojów alkoholowych, rozdawanie rekwizytów związanych z napojami alkoholowymi, organizowanie premiowanej sprzedaży napojów alkoholowych, sprzedaż napojów alkoholowych z zastosowaniem upustów, rabatów, bonifikat, pakietów i programów lojalnościowych, darowizn, nagród, wycieczek, gier losowych, zakładów wzajemnych, wszelkich form użyczeń, transakcji wiązanych, wszelkiego rodzaju talonów i bonów oraz udzielania innych niewymienionych
  • Odpowiedz
@Rad-X: znowu porównujesz a-----l (silny n------k) do jakichś cukierków, mięsa itp.

Czyli według Ciebie, to powinniśmy zalegalizować wszystkie n-------i, tj. h-----a, fentanyl itp.?

@ziomus0812: po pierwsze skoncz p-------c od rzeczy. Wsadzasz mi swoje słowa do gęby a potem sie z nimi kłócisz. Może na sesjach AA wygrywasz w ten sposob dyskusje takimi manipulacjami ale tu to nie przejdzie

Patrz ja tez tak potrafie
Czyli twoim zdaniem można zalegalizowac
  • Odpowiedz