Wpis z mikrobloga

Minął 47. (z 66) dzień wakacji.

W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.

194 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
204 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
34 osoby zmarły w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyły.

Czyli w trakcie wakacji w 228 wypadkach zginęło w sumie 238 osób.

W poprzednim roku statystyki po 47. dniu wakacji wyglądały następująco:

Rok temu:
2 wypadki / 2 ofiary śmiertelne w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
263 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
283 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji

Ponadto z wczoraj:
240 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
14.534 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji

90 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
3.259 wypadków drogowych od początku wakacji

107 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
3.852 rannych w wypadkach od początku wakacji

Utonięcia:
1 utonięcie w ciągu ostatniej doby
73 utonięcia od początku wakacji

UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze

źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach

-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę.
buycoffee.to/salido Dziękuję!

#smiertelnewypadki
Salido - Minął 47. (z 66) dzień wakacji. 

W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wyp...

źródło: 1-453841-32

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

noc jest więc ciekawe czy miał światła "dobre".

@MateMizu: Tak tak, kilkuletni ciągnik za ponad pół bańki nie miał świateł. Wychodki i ich stereotypowe wyobrażenie techniki rolniczej. Nie każdy ciągnik na wsi, to pięćdziesięcioletnia sześćdziesiątka z porozwalanymi światłami, znafco.
  • Odpowiedz
@ArchaAniol: słyszałem go 5-10x dziennie ( ͡° ͜ʖ ͡°) mogę powiedzieć że 25 to nie jechał, faktycznie jeździł tyle co te wolniejsze osobówki na tej drodze (40-50), dużo razy jak go mijałem ale nigdy nie było korków jak to zwykle jest na drodze ze wsi w stronę miasta z traktorami

ogólnie ta droga to tragedia, czasem suszą, ale jak były budowy i jeździły nieoświetlone transporty to
  • Odpowiedz
@Kantor_wymiany_mysli_i_wrazen: jeździłem ostatnio 3 tygodnie po Polsce, oczywiście zgodnie z przepisami bo jestem tak przyczajony, jestem też wymeldowwny z Polski czyli mandaty muszę płacić na miejscu a mi się to nie uśmiecha :) takiego w--------a i wyprzedzania na chama to jak jedziesz 50 na 50 to naprawdę trudno sobie wyobrazić :D a klaksonem napierdzielanie albo światłami długimi to standard w szczególności jak na stopie albo strzałce się zatrzymywałem.
Ciągle nam
  • Odpowiedz
  • 0
@Antorus @Bad_Sector z tymi rowerzystami i brakiem artykułów mam pewną teorię: pamiętacie komedie romantyczne z lat '90? Tam prawie zawsze jakiś wyzwolony dziennikarz jeździł rowerem po nowym Jorku. Może te ofiary, to dziennikarze z lokalnej gazety zajmujący się kroniką kryminalną? Brak dziennikarza = brak artykułów. To się spina 😎
  • Odpowiedz
Czyli w trakcie wakacji w 228 wypadkach zginęło w sumie 238 osób.

Rok temu:

2 wypadki / 2 ofiary śmiertelne w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.

263 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji

283 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji
  • Odpowiedz
Sam jeżdżę ciągnikiem i bardzo często jak chce skręcić w lewo, kierunek włączony odpowiedni wcześnie a mnie i tak auta wyprzedzają.

@Marek_Licyniusz_Krassus: Za każdym je****m razem, nawet jazda środkiem drogi dwoma pasami nie powstrzymuje co poniektórych do próby wyprzedzania lub użycia klaksonu, bo wyprzedzić muszę, bo się uduszem. Jeden raz mnie wyprzedził jadąc już po chodniku dla pieszych.
  • Odpowiedz
Miastowe myślą, że w maszynach rolniczych lewy kierunkowskaz służy do pokazywania im, że mogą wyprzedzać. Weź jedź praktycznie środkiem drogi z lewym kierunkowskazem dając znak, że zaraz skręcasz, a i tak jakaś ameba musi Cię wyprzedzić, bo się zesra, jak spędzi za ciągnikiem jeszcze 10 sekund.

@rolnik_wykopowy: O to to to, z tego powodu 100 metrów przed skrętem jak nic nie ma z naprzeciwka to już jadę dwoma pasami idealnie
  • Odpowiedz