Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +119
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
yahoomlody +187
mówcie sobie co chcecie, ale gierki na telefon z lat 2005-2010 robione w javie były 100x lepsze niż gówna co teraz wychodzą xD
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
źródło: hqdefault
Pobierz

W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
194 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
204 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
34 osoby zmarły w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyły.
Czyli w trakcie wakacji w 228 wypadkach zginęło w sumie 238 osób.
W poprzednim roku statystyki po 47. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu:
2 wypadki / 2 ofiary śmiertelne w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
263 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
283 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
240 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
14.534 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
90 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
3.259 wypadków drogowych od początku wakacji
107 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
3.852 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
1 utonięcie w ciągu ostatniej doby
73 utonięcia od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę.
buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
źródło: 1-453841-32
Pobierz1. Opolskie. Wypadek na DW 487 w Jastrzygowicach, w gminie Gorzów Śląski. Tutaj link. Kierujący osobową Skodą 61-letni mężczyzna, jadąc w kierunku Olesna, na prostym odcinku drogi z nieustalonej przyczyny zjechał na przeciwległy pas ruchu i zderzył się czołowo z jadącym prawidłowo osobowym Citroenem. Citroenem jechała sama 54-letnia kobietę. W Skodzie podróżowały w sumie trzy osoby: dwóch mężczyzn w wieku 58 oraz 61 lat, a także
źródło: 6ef8588c7c09121b6f52ba09a1ed4ce9
PobierzWypadki - łącznie 194 po 47. dniu wakacji
• W. mazowieckie 26
• W. wielkopolskie 19
@Salido: jednego debila mniej. Tylko dzieciaka szkoda.
a ja podrzucę drugą hipotezę. Ofiara siedziała z tyłu i nie miała zapiętych pasów, bo z tyłu nie są potrzebne.
jakież to częste jest, nie jeden kierowca pojazdu wolnobieżnego czy rowerzysta się przekonał - przecież zdąży, bo jest, hehe, większy...
syn
pojazdu wolnobieżnego czy rowerzysta - a miało byc chyba szybszy ?
Już nie raz widziałem jakie te ciągniki mają światła lub ich brak.
Oczywiście raczej w--------ł się na czołówkę, ale... Nie zdziwi mnie nic jeśli chodzi o to rolasów.
"Okoliczności i przyczyny wypadku wyjaśni policja pod nadzorem prokuratora. Nie wiadomo, kto zawinił, czy ciągnik jechał swoim pasem i czy był należycie oświetlony. Nie wiemy też, z jaka prędkością poruszał się samochód osobowy i czy obaj prowadzący byli trzeźwi."
@Marek_Licyniusz_Krassus: O to to. Miastowe myślą, że w maszynach rolniczych lewy kierunkowskaz służy do pokazywania im, że mogą wyprzedzać. Weź jedź praktycznie środkiem drogi z lewym kierunkowskazem dając znak, że zaraz