Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 222
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Prawdziwy_Oponiarz: jeśli przez chłopaków z dobrej rodziny rozumiesz, że bez patologii ale nie koniecznie bogatej. To tacy są, którzy by założyli rodziny i nawet kończą jakieś studia techniczne i zarabiają tylko, że są uznawani za nudnych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Natomiast kobiety w wieku 20-30 lat chcą wykorzystać życie, bawić się i podróżować. Tylko, że jak zbyt długo to robią to ryzykują, że tych odpowiedzialnych facetów
  • Odpowiedz
@1-1-1-1: w sumie to chyba jeszcze nigdy w życiu nie słyszałem by jakiś mężczyzna powiedział "kurcze chciałbym już mieć dziecko" xd
w otoczeniu dzieci zawsze się pojawiały niespodziewanie i tak z dwucyfrowej liczby bliższych lub dalszych kolegów chyba tylko jeden jeszcze dalej jest w związku z matką swojego dziecka
  • Odpowiedz
@schweizer wiesz, bycie rodzicem to przewijanie obsranych pieluch (dużo) i wstawanie w nocy (mało, ale to zależy), tylko że to wcale nie jest takie straszne. To takie straszenie pająkiem w kącie. On jak najbardziej jest, tylko że w sumie to wcale nie jest straszny¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
mamy trójkę cudownych dzieciaków, najstarszy syn idzie do liceum, dom pełen śmiechu i bezinteresownej, cudownej miłości, żona pracuje bo lubi, ja wydoroślałem czując na swoich barkach odpowiedzialność za kogoś więcej niż ja sam i serio jest w pytę. Z człowieka żyjącego z dnia na dzień, stałem się naprawdę odpowiedzialnym mężem i ojcem, a najlepsze jest to iż nie czuję się ograniczony ani zmuszony do czegokolwiek, bo w zamian za zmianę stylu życia
  • Odpowiedz
@Zolty-snieg Oskarki i chady moze nie chca. Zakladam ze wielu wykopów co to ma problem ze znalezieniem kobiety by sie dobrze zajmowali. Wlasnie troche o tym tez wykopki tu na mirko pisza.
  • Odpowiedz
@Prawdziwy_Oponiarz: no generalnie mainstream nawala serialami gdzie jest przedstawiany pewien lifestyle, wakacje i przystojni faceci to one też chcą... do tego social media, instagram, apki randkowie i potem oczekiwania kobiet są w kosmosie.

@LuznaPusi myślę, że istnieją mężczyźni którzy chcą mieć, ale pewnie o tym nie mówią głośno. Sam mógłbym mieć, wybudowałem dom i mnie stać, a już coraz bliżej 30stki jestem, ale nie poznałem odpowiedniej kobiety a poza
  • Odpowiedz
@Prawdziwy_Oponiarz: super że Ci się wiedzie, szczęśliwa rodzina, widać że masz poukładane w głowie ale to właśnie dzięki niej, z czego jesteś świadomy i jak widać dojrzały

Rozmawiasz tutaj z ludźmi którzy mają problemy psychiczne, brak perspektyw i smutne życie

Nie licz że Cię zrozumieją
  • Odpowiedz
@Prawdziwy_Oponiarz: Correlation is not causation. Kiedyś człowiek miał zamknąć morde i z---------ć, teraz mamy jednak troche więcej czasu, wykształcenie i możemy sobie pofilozofować czemu robimy lub nie robimy pewne rzeczy inaczej niż nasi przodkowie. Myślę że twój wywód "poprostu zrób se dziecko bro, bedziesz szcześliwy" to totalna bzdura, są ludzie którzy nigdy nie powinni mieć dzieci.
  • Odpowiedz
@LuznaPusi: nie tyle, że wstydzą tylko po prostu chyba ogólnie mężczyźni mają inne tematy do rozmów. I też nie jest tak że mają presję że muszą już mieć dziecko bo biologia jest inna niż u kobiet, więc to bardziej na zasadzie: mogę mieć już, niż muszę mieć już.
  • Odpowiedz