Wpis z mikrobloga

@mifosto: I dobrze by było jak byśmy z tego wału nawet euro nie powąchali. Może dało by rade się wymiksować z tego długu jak byśmy nic nie wzięli. A tak nawet jak z UE wyjdziemy to będzie lipa bo umów się dotrzymuje i trzeba będzie oddawać.
  • Odpowiedz
@CuckQueen czyli powinieneś pamiętać Polskę jak wyglądała przed UE i bez unijnych środków. I pomimo tego zwracasz uwage na to, ze moglibyśmy z UE wyjść?
  • Odpowiedz
@CuckQueen no to doznania osobiste niezbyt ciekawe. Współczuję. Bardziej w moim pytaniu chodziło o ogólny obraz kraju, pod względem infrastruktury, rozwoju oraz bezpieczeństwa.
  • Odpowiedz
@szychun: Jeżeli chodzi o infrastrukturę to muszę powiedzieć że poszliśmy bardzo do przodu i jestem z tego w głębi serca bardzo dumny. I gdybym mial do wyboru urodzić sie jeszcze raz to byla by to Polska lat 90. Urodziłem sie w wolnej Polsce ale zdychać za wały elit nie mam zamiaru bo w sumie to nie mam za co.
  • Odpowiedz
@arturek98c: Darek ci kazał tak napisać? Bo jak na razie to afera o kilka baniek z KPO zakryła wszczęte śledztwo w sprawie ogromnych przelewów z Korei na jakąś firmę krzak akurat w tym samym czasie co Błaszczak kupował od Koreańczyków uzbrojenie, bez przetargu, bez procedur, kupując sprzęt bez amunicji, offsetu, transferu technologii, za to pokrywający się z naszą rodzimą produkcją, osłabiając nasz przemysł zbrojeniowy i utrudniając logistykę wojska.
  • Odpowiedz
  • 2
@Tasde: to idź sie poskarż na Błaszczaka do mamy, Tuska czy kogo tam chcesz. Tutaj jest temat afery KPO w odniesieniu do niedawnego ujawnienia przez Hołownie, że był namawiany do nie zaprzysiężenia Nawrockiego. A Ty coś o Błaszczaku.. luuudzie. Rozumiem, że jesteś rycerzyk Tuska, dobrym wyznawcą na dobre i na złe (więcej złe), ale "kilka baniek" XDDD Twój TVN i TVPO jeszcze śmiesznie manipulują, że to 0,5% KPO czyli 1,5
  • Odpowiedz
@arturek98c: Typie xD Sam bredzisz o tym że afera zakrywa kolejną aferę, to ci podałem, że afera z KPO zakryła dużo większą aferę o koreańskim przewale na obronności Polski.
I tak, kilka baniek. Gdybyś cokolwiek się orientował a nie tylko p-------ł bez sensu, to byś może wiedział, że wypłacono jedynie 110 milionów z tej puli 1,2 miliarda, wypłaty wstrzymano 2 tygodnie temu.
No chyba, że masz problem o sam fakt
  • Odpowiedz
@arturek98c afera bo pieniądze przeznaczone na inwestycje są przeznaczone na inwestycje. Rekreacja kupuje łódki do pływania, a gastronomia ekspresy do kawy skandal! Trzeba budować izerę zamiast tego jak PiS albo elektrownie w Ostrołęce! :>
  • Odpowiedz