Aktywne Wpisy

ibleedforyou +323
smalce alfa dbajom o swoje bezpieczeństwo
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
sildenafil +220
Kolejka do lekarza w galerii handlowej aby zrobić darmowe USG jąder. Ludzie pytają, dlaczego mężczyźni się tak poniżają zamiast zrobić to badanie w gabinecie, na umówioną godzinę.
Nie zadaje tych pytań ten, komu 300 zł nie ciąży, aby je wydać na prywatną wizytę ani nie zadaje ich ten, kto usłyszał od lekarza rodzinnego „a po co skierowanie na USG skoro nie ma pan żadnych objawów”.
Pozdrowienia dla tych wszystkich. Też stałem w
Nie zadaje tych pytań ten, komu 300 zł nie ciąży, aby je wydać na prywatną wizytę ani nie zadaje ich ten, kto usłyszał od lekarza rodzinnego „a po co skierowanie na USG skoro nie ma pan żadnych objawów”.
Pozdrowienia dla tych wszystkich. Też stałem w
źródło: IMG_3700
Pobierz

Parterówka ze skośnym dachem o pow. całkowitej ok. 170-180 m2. Mam niedużą działkę o dość nieregularnym kształcie, więc najlepiej będzie stworzyć coś pod nią, bez zabawy w przerabianie gotowych projektów.
Dostałam kilka ofert od poleconych biur i ceny to 40-60 tys. zł brutto… (pełen projekt, łącznie z wykonawczym i z załatwianiem pozwoleń itp. (bez arch. wnętrz)).
Proszę o polecenia najlepiej z okolic #wroclaw #poznan #zielonagora #gorzow #leszno #lubin
#architekt #architekci #architektura #budowa #budowadomu #dom #budujzwykopem #budowlanka #remontujzwykopem
@Vanche: Cześć, trochę pracuję z architektami, nawet mam wspólnika architekta, on już dawno mówił, że im się nie opłaca robić indywidualnie taniej, bo w tym czasie zaprojektują jakiś usługowy, albo użyteczności publicznej, i dostaną kilkadziesiąt tysięcy lekko. Jedyna droga w dzisiejszych czasach to kupić gotowy projekt i zlecić dostosowanie. Oni takie dostosowanie robią kreśląc czerwonym markerem bo gotowym projekcie i heja.
Mam ciągle poczucie, że te 60k to było trochę drogo, ale z drugiej strony mój jedyny kontakt z urzędem to było odebranie pozwolenia na budowę. A mój przyszły sąsiad w 2021 zapłacił za swój