Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z głośnymi sąsiadami?
Przeprowadziłem się niedawno z rodzinnej miejscowości do własnego mieszkania na nowym osiedlu. Zachowuje się cicho bo wiem, że to mieszkanie w bloku i mimo, że jestem u siebie w czterech kątach to nie zachowuje się jak troglodyta jakby wokół mnie nikogo nie było.
No niestety, ale widocznie nie każdy na osiedlu kieruje się takimi samymi zasadami.

Zastanawiam się jakim dzbanem i troglodytą umysłowym trzeba być, by mając X sąsiadów przez ścianę z jednej czy drugiej strony rozwalać muzykę klubowa/disco polo albo jakiś ciężki rap na full głośnik.
Czy na takie przypadki są jakieś uwarunkowania prawne, czy Ci ludzie mogą robić co im się żywnie podoba do godziny 22:00? Czy po prostu oddawać im tym samym i o randomowych godzinach rozwalać im muzykę aż zrozumieją? Ale sądząc, że taki głąb puszczając muzykę nie myśli o innych, to i nie przemyśli, że to forma rewanżu by zobaczył jak to jest słuchać coś czego nie chcesz słuchać.

#mieszkanie #patologia #sasiedzi #pytanie #patologiazmiasta #patologiazewsi #zalesie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: uroki mieszkania w bloku.
To że sąsiedzi słyszą każdą rozmowę, ruchanie czy pierdnięcie to się przyzwyczaisz i będziesz mieć na to wywalone. Ale nie mogę zrozumieć ludzi którzy słuchają głośno muzyki. Jakby słuchawek nie było.
  • Odpowiedz
@Mezomorfix To nowe budownictwo jest takie s---------e. P------e, że nikt się za to nie wziął. Mieszkałem w 6 mieszkaniach w swoim życiu, 5 w starym budownictwie - cisza i spokój, jedyne co słyszałem to jak faktycznie jakaś impreza była i muzykę ktoś r------l. Teraz blok z 2024r, standard niby premium od najlepszego dewelopera w mieście, wygląda z zewnątrz i na klatkach zajebiscie, a jest totalna hujoza akustyczna, słyszę każde stukniecie z
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
zorganizowany-opiekun-22: Miras u nas podobny przypadek, z pozoru też nie do ruszenia, skutecznie zakończył się po złożeniu zawiadomienia (potocznie zwanego donosem) na lokalnych bagietach za art. 51kw. Było powołanych dwóch świadków oprócz zgłaszającego. Najtrudniejsze będzie zapoznać jakiegoś normalnego somsiada, żeby chciał się przyłączyć do sprawy. Dymienie na grupkach osiedlowych sobie odpuść bo ściągniesz sobie tylko więcej patoli na głowę (chyba, że z fake konta ofc). Gniewu patusów się nie obawiaj tylko
  • Odpowiedz
@Daqnny: dokładnie ja to potwierdzam, często osoby mieszkające np. w domach mówią tutaj że by nie wytrzymali w bloku itd.

pomijając metraż i brak ogrodu często podają właśnie ten argument

a ja całe życie w bloku mieszkam i serio jakoś mi to nigdy nie przeszkadzało - myślałem że przyzwyczajenie tylko i wyłącznie tu gra
  • Odpowiedz
Gdyby kredyt 2% mi się tak nie opłacał to już dawno bym sprzedał i wrócił na starą dobra wielką płytę.

@Daqnny: +1, tylko mnie trzyma nie kredyt a potrzeba garażowania auta
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
godny-wygrany-12: niestety uroki mieszkania w polskich blokowiskach.
O ile można przywyknąć do pewnych standardowych odgłosów bloku, to zawsze trafi się jakiś patus, który w gruncie rzeczy, o ile nie wkurz większej ilości sąsiadów, jest bezkarny. Możesz zgłaszać na policję zagłuszanie ciszy nocnej, miru domowego ale paradoks tej sytuacji jest taki, że on może pozwać cię o nękanie - i prędzej on wygra niż Ty, bo emisję hałasu jest ciężko udowodnić xD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @pewny-członek-96, to We mnie jest problem, czy raczej w osobie, która słucha głośno muzyki bez pomyślunku? To nie ja powinienem izolować się od sąsiednich mieszkań, tylko osoba, która lubi słuchać głośno muzyki. I wtedy niech sobie słucha do woli, a najlepiej to niech taka osoba wgl nie przychodzi mieszkać do bloku...

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz