Wpis z mikrobloga

#budowadomu

Mirasy i Miabele, pijcie ze mna kompot, bo nadszedl upragniony dzień( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeszcze pewnie za miesiąc będe miał dość, ale nikt mi nie zabroni się teraz cieszyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
dexter1213 - #budowadomu

Mirasy i Miabele, pijcie ze mna kompot, bo nadszedl upragni...

źródło: IMG_9219

Pobierz
  • 167
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dexter1213 powodzenia, ja ten etap miałem w kwietniu. Ciut większy metraż od twojego. U mnie najbardziej meczacy był strop. No i trafiłem na ekipę która
- zajebscie robi swoją robotę
- jest bardzo czasochłonna, wszystko potrzebują na wczoraj, częste sytuację że przyjeżdżam na koniec roboty i pytam się co na jutro trzeba kupić to że nic a rano się pojawiam to teksty że trzeba to, to, to i jeszcze to a
  • Odpowiedz
@dexter1213: Powodzenia! My na razie jesteśmy na etapie pierwszego bossa - Starostwa Powiatowego, ale jestem dobrej myśli, że po dosłaniu miliona dokumentów uzupełniających w końcu klepną pozwolenie na budowę i dopiero wtedy zacznie się jazda bez trzymanki xD
  • Odpowiedz
  • 1
@broker: obecnie z działki do pracy mam 17 minut, z pracy na działke 12 minut. działka 13km od centrum miasta wojewodzkiego, 3km od znaku miasta. Wyszła tanio, bo to pole (zakaz zabudowy wg mpzp, jednak do obejścia jak każdy zakaz). Wejść do chaty planujemy przy zaawansowaniu finansowym w budowe ok 450-550tys (bez działki), jednak wiadomo - będzie tam minimum potrzebne do życia a do dokończenia chaty i działki trzeba dorzucić
  • Odpowiedz
@dexter1213:

lanie w ziemi przy takim gruncie to by była profanacja xd tam w wykop ciężko wejść, żeby sie nie obsypało - lekko mówiąc, srogi piasek :P poza tym sciany fundamentowe będą z pustaka szalunkowego, więc proste ławy pozwolą na błędy później xD

Ja już nie takie kwiatki widziałem, a przecież fundament to podstawa domu, przy źle zrobionym fundamencie to wszystko usiądzie. Dodatkowo piach, w którym jest beton wyciąga z
  • Odpowiedz
  • 0
@euklides: będziemy razem do sanatorium jezdzic po budowach ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja wrzuciłem architektowi projekt tak wyoptymalizowany kosztowo i procesowo (łatwość budowy), że ciężko już by było bardziej odchudzić bryłę bez rezygnacji z naszych warunków brzegowych. Mam nadzieję, że dzieki temu pójdzie sprawnie, ale zobaczymy.. :D
  • Odpowiedz
@dexter1213: nie wymyślać w systemach, nie robić jakiś balkonów, AI alarmów, innych bzdet, żadne antresolę czy 9 m sufity w salonie

Nie dawać zaliczek
Płacić po robocie
Weryfikować oferty podwykonawców
Brać z polecenia z miejscowości
  • Odpowiedz
@dexter1213: Skarbonka bez dna pt. "Budowa własnego domu" została otwarta ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Żebyś się chłopienie zdziwił jak Twoje i żony konto zostanie wydrenowane i ile nerwów jeszcze stracisz przy budowie.
  • Odpowiedz