Wpis z mikrobloga

#budowadomu

Mirasy i Miabele, pijcie ze mna kompot, bo nadszedl upragniony dzień( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeszcze pewnie za miesiąc będe miał dość, ale nikt mi nie zabroni się teraz cieszyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
dexter1213 - #budowadomu

Mirasy i Miabele, pijcie ze mna kompot, bo nadszedl upragni...

źródło: IMG_9219

Pobierz
  • 167
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@GladysDelKarmen: a kurde, mam jeszcze 3 wkrętarki "performens" i pilarke łańcuchową (bardziej gałęziówke). Pewnie wszystko przez budowe pojdzie do śmieci, lecz kosztuje tyle, że nie szkoda wywalić po takim jednorazowym strzale :P
  • Odpowiedz
  • 8
@ultraknur3001: jakieś doświadczenie jest - nawet w gimbazie robiłem pustaki żużlowe z ojcem na budynek który później mu pomagałęm budować xD W wykończeniówce mam większe doświadczenie, ale też nie zawodowo. nie zmienia to faktu, że sam nigdy budynku nie sklejałem i się tego nie boje ani troche - żeby być dobrym budowlancem wystaczy mieć pesel xD
  • Odpowiedz
  • 16
@dexter1213 Powodzenia. Ja już budowę swojego domu mam za sobą. Budowałem sam z ojcem, brat i teściu z doskoku. Budowa od pustej działki do wprowadzenia zajęła mi równe 22 miesiące. Pierwsza firma jaka weszła na budowę robiła dach. Następna tynki, posadzkę, zasyp welny i montaż kotłowni gazowej. Na budowie spędziłem każde popołudnie, weekend, a na końcu juz święta. Wcześniej nigdy nie miałem doczynienia z budową domów, jedynie trochę w wykończeniach robiłem,
  • Odpowiedz
  • 0
@knrwa123: już kupione 50kg 25x4 - akurat cały obwód chaty wychodzi, leży i czeka na rozwinięcie. Zastanawiam się tylko, czy wyjście z ziemi robić miedziowaną, czy chrzanić to i dać zwykły ocynk :P
  • Odpowiedz