Aktywne Wpisy

janek_kombajnista +173
źródło: temp_file3184890694106807457
Pobierz
1-1-1-1 +262
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file3184890694106807457
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mirasy, mirabele! Aktualizacja statusu budowy!
W tym roku bedzie najlepszy prezent na urodziny jak do tej pory(akurat jutro klepnie ostatnia dostępna dwudziestka xD). Coś będzie na pewno zalane - albo chata betonem, albo ja etanolem (why not both( ͡° ͜ʖ ͡°))
Więc kontynuując tradycje jak co kolejny #betonowoz, idzie kolejny update:
1. Kukurydza jeszcze nie skoszona xD
2. Cała chata została wymurowana w tydzień(dokładnie 8 dni), tak jak planowałem pisząc o tym w poprzednim wpisie na mirko. Zamowiłem 19 palet bloczkow, poszło 17.
3. 2 tygodnie było bez zapierdzielu, bo nawet nie brałem urlopów w tym miesiącu (wczoraj pierwszy dzień miałem wolne - oczywiście poświęcone na budowe). W tym czasie po pracy i w weekendy przygotowałem całe zbrojenie, wrzuciłem je na góre z ziomkami i dozbroiłem w narożniki itp, itd. W tym czasie też przygotowałem wszystkie szalunki.
3. Obecny tydzień, to był rajd - myślałem, że beton będzie lany wczoraj, ale ostatecznie przełożyłem na sobote - i dobrze… wczoraj po nocy przy latarkach kończyłem z Żoną krecić ostatnie docinki itp. Montaż szalunków jest jednak bardziej czasochłonny niż zakładałem, tym bardziej robiąc to tylko po pracy, więc do zachodu czasu jest niewiele, a pogoda też już jest kapryśna
4. Za 15 minut lejemy wszystko na raz, łącznie ze słupami. Jak szalunki puszczą to sie chyba popłacze xD stresik jest, już wczoraj się zaczął… jak sie uda, że nic nie walnie, to jutro zaczynam zdejmować boki szalunków.
PS. Jeśli myśleliście, że poległem, bo nic nie pisze, to sie myliliście - tak zapierdzielam, że nie ma czasu na wykop ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: IMG_9804
Pobierz@dexter1213: nie bój, nie bój. Jeszcze będziesz musiał zrobić wykop...
Także powodzenia!
źródło: IMG_9805
Pobierzźródło: 4414
Pobierz