Aktywne Wpisy

MonazoPL +93
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 400 zł pekao monazo
Pobierz
tesknilam_ +11
Podobają wam się takie krótkie grzywki? Mi tak i jestem ich fanką, lecz nie każdej będzie pasować. #rozowepaski #niebieskiepaski #wlosy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Ktoś tu kiedyś pisał, że operatorzy CNC nie zostaną zastąpieni przez AI?( ͡° ͜ʖ ͡°)
2507.07935 Badanie prezentuje, na jakie zawody sztuczna inteligencja (LLMy) będzie miała największy wpływ, analizując 200 tysięcy rozmów użytkowników z Copilot.
źródło: microsoft-just-dropped-a-study-showing-the-40-jobs-most-v0-k07z4r1w8xff1
Pobierz@dv32_52: IMO:
Nie widzę powodu, dlaczego jakikolwiek zawód umysłowy, nie miałby móc zostać z powodzeniem zastąpiony przez AGI, nie mówiąc już o ASI (superinteligentną AGI).
To samo dla zawodów fizyczno-umysłowych, i androidów (robotów).
Ludzie sami siebie oszukują, negując zawrotny rozwój AI i automatyki, i wypierając z umysłu, że już wkrótce zostaną
źródło: image
Pobierz@dv32_52: to tylko taktyk teoretyk nie znajacy branzy moze myslec ze zostana zastapieni.
W polskich firmach, z r---------i maszynami, z narzedziami czesto z marka DDR, z dziwnymi projektami i kompletnie od czapy modelami to jest malo realne.
Ok jak masz funkiel nowke haloe, maszyny i cala reszte to moze. Ale w
@appmstt: IMO:
Możliwe, że nie śledzisz obecnego rozwoju androidów:
@appmstt: IMO:
Motorka "mała" u androidów już jest na pewnym poziomie, i pozwala już wykonywać proste czynności: https://youtu.be/NyCGQHivpbI
W tym tempie rozwoju, nie sądzę by zajęło androidom więcej niż 3 lata, aby zbliżyć się do motoryki małej u ludzi, a później ją wyprzedzić. Dałbym temu z 80% szans. A jak
PS Czy za 5 lat dasz sobie pobrać krew(nie mówiąc o czymś poważniejszym) przez te roboto rączki?
@appmstt: Jak będą sprawne co najmniej na ludzkim poziomie, a sam android nie będzie popełniać błędów, to tak.
Tak mi się przypomniał lek przed pierwszymi samochodami (omnibusami parowymi):