Aktywne Wpisy

Tragiczna demografia nie wynika z cen nieruchomości i niskich wynagrodzeń. Wynika z nieodwracalnych zmian kulturowych, z prania mózgu urządzanego ludziom w social mediach, wynika z instagramów, tinderów, tiktoków i całego tego guana. A to co mamy teraz to dopiero preludium - pokolenia 2007+, czyli dzisiejsi 18latkowie, są tak kulturowo odmienni od naszych wyobrażeń że za kilka lat dzietność nie będzie oscylować wokół 1 tylko 0, możecie się dziś z tego śmiać

Varmandoble +31
Czy tylko mi się wydaje czy agrest poszedł w zapomnienie? Całe moje dzieciństwo i nastoletnie życie mieszkałem na wsi i ciotka miała mnóstwo drzew i krzewów z owocami, między innymi z agrestem. Pamiętam, że bardzo lubiłem to jeść, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć smaku. Chyba było trochę słodkie, ale nie za bardzo, trochę kwaśne. Nie przypominam sobie, żeby ktoś a najbliższej okolicy miał agrest, w przeciwieństwie do czereśni, wiśni, gruszka,

@gnijacy_wypok: pewnie chodzi o pieniądze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zanim to się stanie, to rząd naściąga lekarzy z krajów 3 świata i zwiększy limity na uczelniach i na specjalizacjach tak, że będziecie mieć większy kryzys z robotą niż informatycy aktualnie. Trochę się jednostkom twojego pokroju poprzestawiało w głowie jeżeli uważasz, że państwo się ugnie pod bandą snobów ze stetoskopami xD nie wy pierwsi czujecie się wyjątkowi,
@Desire22: Nie znam nikogo, komu choć raz w życiu lekarz nie zawaliłby jakiejś ważnej kwestii związanej ze zdrowiem. Bywały tez zgony i to młodych
@lagomorph: nie no, to już bajka. lekarze wszędzie na świecie dobrze zarabiają. problemem jest to, że w Polsce zarabiają nieproporcjonalnie dużo do zarobków reszty społeczeństwa. wiele z nich więcej to chyba nawet w USA by nie zarobiło.
@ly000: za 400h pracy chyba. Zapraszam do mojego wpisu na temat zarobków
Całkiem sporo. Standardem w branży to jest minimum 200 zł/h na b2b, ale są też tacy, co zarabiają i 600 zł/h. + do tego należy doliczyć dyżury i nielimitowane nadgodziny, na których się śpi. te 100k zł/m to jest całkiem osiągalna kwota dla obrotnego specjalisty.
@tomosano: na co idą te środki? przypadkiem nie na