Wpis z mikrobloga

No jazda tam, do roboty, 1-2 dni wolnego i wio od nowa,

Niby dorośli są mądrzejsi, inteligentniejsi od dzieci a kto ma więcej wolnego? Jak mogli się dorośli tak zniewolić,skundlić i stworzyć taki nieludzki system.

Chodząc do podstawówki, liceum ma się ponad 2 miesiące wakacji+2 tygodnie ferii + majówka +święta Bożego Narodzenia+Wielkanoc+ wycieczki szkolne
Więc sumarycznie to około 3-3,5 miesiąca wolności.

A dorośli 2-4/5 tygodni urlopu i to nie zawsze i nie w każdym kraju.
W USA lub Japonii to już jak mają max 1-2 tygodnie to się cieszą.

Ręce opadają co te matoły zrobiły z tym światem.
Niby można się z umowy o pracę wypisywać co roku i wracać po 1-3 miesiącach ale pewnie za gorsza kasę lub nie do tej firmy co ostatnio.

Dlatego ja wybrałem bycie wolnym strzelcem i działalność Limited company.
Jak chcę to mogę 1-3 miesiące brać w zimę wolnego plus 1 tydzień w maju i 1 tydzień we wrześniu.
Czyli tak jak dzieciaki w szkołach 3-3,5 miesiąca w roku co roku.
I mimo to zarabiając dalej 35-45k£
A do opłacania całego życia potrzebuje tylko £20k
To jest życie.

#przemyslenia #chadowezycie #wygryw #oswiadczenie #takaprawda #wakacje #urlop #korposwiat #pracbaza #praca #wlasnafirma #dzialalnoscgospodarcza #zarobki #oszczedzanie #podrozujzwykopem #podroze #bekazpodludzi #bekazlewactwa
adamsowaanon - No jazda tam, do roboty, 1-2 dni wolnego i wio od nowa, 

Niby dorośli...

źródło: Baja-Divide-Film_17

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adamsowaanon: prawdziwy bogacz i człowiek sukcesu nie potrzebuje się tym chwalić na pewno, tak że bądź zdrów i idź do psychologa bo i tak życie Ci udowodnić może w każdej chwili jak bardzo ubogi wewnętrznie jesteś , tylko będzie juz po wszystkim( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz