Wpis z mikrobloga

HoReCa to IMO będzie pikuś w porównaniu do wniosków na kulturę które mają zostać upublicznione za jakieś dwa tygodnie. Tam to dopiero wyjdą miliony na gównocele. Nieironicznie jestem się gotów założyć że będą dotacje na projekty pokroju "zapobieganie marginalizacji transseksualnych karłów" czy coś w tym stylu xD

#kpo #afera #4konserwy #heheszki #takaprawda
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 828
@NaczelnyWoody:
Nie doceniasz Jand, Braci P-------c i tym podobnych. Nawet na HoReCa to już się zdążyło załapać paru artystów. Plus jeszcze cele kulturalne to jest z reguły na tyle szerokie pojęcie że się najpewniej mogły też podpiąć skrajnie lewicowe NGOsy z różnymi dziwnymi projektami. Więc myślę że jednak będzie grubsza jazda xD
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: chłopie, @Fennrir ma rację. Żyjesz w kraju w którym ćpun Jaś Kapela dostaje 5k co miesiąc przez rok na napisanie musicalu o aborcji i nie, nie żartuję. Taki projekt dostał dofinansowanie i jestem przekonany, że podobne lewackie szaleństwa będą w tych wnioskach obecne, a i pewnie jakieś z drugiej strony kościelno-narodowe tematy też, co podrażni z kolei wyborców PO z lewej strony :D. Do tej powinno być, o
  • Odpowiedz
jedyne cele kulturalne które prawica jest w stanie przełknąć to hagiografia i chwalenie polskich sukcesów militarnych.

@MiedzygalaktycznyMors: przepraszam bardzo, ja jestem przeciwko jakiemukolwiek rozdawnictwu na "kulturę" ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Fennrir: wydajesz się być przekonany że to zatopi lewicę, i prawicowe NGOsy nie będą miały np. 10 milionów na ołtarze polowe by się modlić na koncertach behemotha ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 10
@assninja:
Nie no, nie przeczę że kościelni czy niektóre prawicowe fundacje też swoje wyciągną, niemniej jestem się gotów założyć że te najbardziej absurdalne projekty to będą skrajnie lewicowe. Nie są to żadne urojenia, jak już wspominał @FrasierCrane - taki Jaś Kapela dostał stypendium na napisanie musicalu o aborcji xD
  • Odpowiedz
no jasne, bo jedyne cele kulturalne które prawica jest w stanie przełknąć to hagiografia i chwalenie polskich sukcesów militarnych. Ale przede wszystkim - bogoojczyźniana martyrologia.

@MiedzygalaktycznyMors: on to celowo przejaskrawił, a ty tego bronisz jakby to miał być sensowny przykład. Każda skrajność jest zła, ale bronienie skrajności jakby miała obowiązywać wszystkich podatników i żeby musieli za nią płacić jest głupie. Stąd te martyrologiczne projekty będą głupie, ale nieironicznie można założyć,
  • Odpowiedz
@Fennrir: Z pewnością Lewica chciała spłacić swoich/swoje/swojox wyborców i kasa poszła na jakieś fundacje, gdzie prezesiną jest julka z różowymi włosami i nadwagą.
  • Odpowiedz
@Fennrir ostatnio we Wrocławiu wsadzili w gablotę jedzenie z McDonalda aby się w nim zepsuło (za pieniądze z budżetu) więc wcale się nie zdziwię że większość tych wystaw to będzie typowy syf sztuki nowych mediów typu zapętlony gif z gołą babą który coś ma znaczyć albo wylanie farby z pochwy na kartkę a1. Studiowałam na uczelni artystycznej i głównie na taką sztukę idą pieniądze.
  • Odpowiedz
  • 3
@FrasierCrane tak jak piszesz, lewa strona (ko, 2050 to nie lewica, ale na polskiej scenie politycznej można ich tak określić) będzie wkurzona na dotacje narodowo-kościelne, a prawa na lewicowe. Problem w tym, że Ci pierwsi są u władzy, a śmiem twierdzić, że 60% ludzi w tym kraju ma poglądy prawicowe, niezłe combo.

Jarek to może wystawić stado kotów w następnych wyborach, i tak wygra, a byłaby szansa, że z lewicy sporo
  • Odpowiedz