Wpis z mikrobloga

@Winatuska: no na cmentarz jak się jedzie autobusem pogrzebowym po ceremoni w kościele. To po ceremonii na cmentarzu ludzie pamiętają obok kogo siedzieli i zawsze się czeka aż każda osoba przyjdzie
  • Odpowiedz
Zawsze rozwala w tej sprawie, że w całym autobusie ludzi nie znalazł się ktoś młodszy z tych co to nie mają problemu ze wszelakimi sytuacjami za granicą i nie zaoferował się, że zostaje szukać babci, pokręci się po okolicy, popyta, zgada do policji itp. itd. Dziwna znieczulica.

@niecodziennyszczon: Smutna prawda o starych ludziach. Jeszcze pewnie siedzieli nabzdyczeni bo musieli czekać. I szef - książulo - zapewne parafialny panicz oderwany od
  • Odpowiedz
pracowałem z Litwinami i mają się za lepszych

@r333m4k444: to ciekawe, bo są na zbliżonym poziomie majętności do Polaków (podobne PKP na głowę), ale mają wg mnie dużo gorszą infrastrukturę, Polska jest nowocześniejszym krajem.
  • Odpowiedz
@Nupharizar: Dziwny komentarz, to niech organizuja pielgrzymki z jakimis opiekunkami, lekarzami, pomijajac takie gadanie, ze zostawili kobiete ktora sie spoznila, nie dzwonila, nie dala znac a pewnie taka same dewotka jak cale towarzystwo?
  • Odpowiedz
  • 15
@Nupharizar: Pani Kazimiera nie była ubezwłasnowolniona, posiadała pełnię praw o samodecydowaniu, była pełnoletnią osobą. Historia brzmi rzewnie i gra na emocjach, ale z punktu prawa jak można mówić o czyjejś odpowiedzialności? Moim zdaniem jedynymi odpowiedzialnymi osobami jest rodzina, bo z tego co pamiętam to wywiadach mówili że już wcześniej zauważyli u niej jakieś problemy demencyjne. Wpakowali ją w autobus, opłacili wycieczkę, żeby w spokoju sumienia mogli sami pojechać na swoje
  • Odpowiedz
@Nupharizar to była p------a akcja. Ten ksiądz na znał bo to była jego parafianka a on był tzw. przyjacielem rodziny. Jak mogli ją tak q--a po prostu zostawić. Potem ludzie widzieli ją przy śmietnikach gdzieś kolo domów itd. Nikt jej w ogóle nie pomógł.
  • Odpowiedz
@deeprest: a to kolega od wczoraj na tym świecie? Za granicą nie możesz liczyć na rodaków i najlepiej trzymać się od nich jak najdalej. Wiem to z własnego doświadczenia. Mówi się i to najszczersza prawda. Że jak ci za granicą Polak nie zaszkodził to już ci pomógł.
  • Odpowiedz
powinni kierować się katolickimi wartościami

@Nupharizar: ilu księży zostało nimi bo wierzą w duszki w chmurkach? Księdzem zostajesz jak chcesz lekko żyć i niczym się nie martwić. Trochę za późno to zrozumiałem. W każdym razie - klecha robił pielgrzymkę żeby wycisnąć hajs od starych bab a nie żeby realizować jakieś wartości
  • Odpowiedz