Wpis z mikrobloga

@Nupharizar: i to było w Wilnie, babka pewnie gdzieś leży pochowana na jakimś cmentarzu na Litwie jako NN, podobno ksiądz organizator pielgrzymki do końca rżnął bezczelnie głupa przed jej rodziną.
  • Odpowiedz
@Nupharizar: mnie zastanawia że nikt na Litwie nie wpadł że to ona, wszystkich NN szczegółowo się opisuje, robi zdjęcia itd. Litewska policja ją poszukiwała miała jej wizerunek i co nikt już w prosektorium nie wpadł, że to może być ona? Staruszka bez żadnych dokumentów, po którą się nikt nie zgłasza?
  • Odpowiedz
@galicjanin: był reportaż tvn o tej sprawie i był wrzucony na YT, pamiętam tam komentarz jednego typa który jeździł na Litwie tirem, pisał że niedaleko tego miejsca gdzie ostatnio ją widziano jest duży parking dla tirów, istnieje prawdopodobieństwo że mogła wsiąść i zabrać się z jakimś kierowcą gdzieś dalej na Litwę, Łotwę, Estonię, Białoruś, Ukrainę, nawet do Rosji. Tak więc wcale nie musi być na Litwie
  • Odpowiedz
mnie zastanawia że nikt na Litwie nie wpadł że to ona, wszystkich NN szczegółowo się opisuje, robi zdjęcia itd. Litewska policja ją poszukiwała miała jej wizerunek i co nikt już w prosektorium nie wpadł, że to może być ona? Staruszka bez żadnych dokumentów, po którą się nikt nie zgłasza?

@galicjanin: litewska policja wydaje się być dość mocno niekompetentna, tu masz przypadek sprzed kilku dni: https://wilno.tvp.pl/87983617/litewski-motocyklista-zginal-w-polsce-policjanci-nie-dogadali-sie-przez-bariere-jezykowa

Można pytać podobnie - nikt
  • Odpowiedz
@CrazyZdzich:

parafianka, która aktywnie uczestniczyła w życiu kościoła i wcześniej już jeździła na podobne wycieczki, organizowane przez parafię

Czyli przeszkadzała księdzu w bezkarnym ładowaniu wódy. Byłem kiedyś na "pielgrzymce", proboszcz musi znaleźć idealny punkt między starymi babami co bezkrytycznie zasponsorują mu wyjazd a zwykłymi turystami którzy maja go gdzieś i przed którymi nie musi pajacować. Na mojej wycieczce był dwóch księży, pierwszy (organizator) chlał tak, że ten drugi się przebrał
  • Odpowiedz
najgorszy sort ludzi jakich spotkałem to byli ludzie głęboko wierzący (nie tylko katolicy)

@mvmxks: U mnie to samo. Jestem otwartym, tolerancyjnym człowiekiem, ale jak widzę kogoś, kto ostentacyjnie obnosi się ze swoją wiarą, to od razu zastanawiam się jakie mroczne tajemnice ukrywa przed światem i staram się unikać jakichkolwiek interakcji z takimi ludźmi, bo wiem, że nic dobrego to nie wniesie do mojego życia ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@phoenix_nzm: pewnie już dawno nie żyje. Nawet rodzina przestała ją szukać, bo nikt nic nie wie. Szukali jej przez kilka lat, na własną rękę, po różnych ośrodkach, DPSach, kontaktowali się ze szpitalami, z policją wielokrotnie. Nic.
  • Odpowiedz