Aktywne Wpisy

lubie-sernik +55
Taki zestaw w Seven Eleven wyszedł 25 zł. Całkiem fajna cena.
Nie wiem jak tagować bo # Azja zaraz będą mówić, że zaśmiecam a swojego tagu też nie chce zaśmiecać xD
#sernikpodrozuje
Nie wiem jak tagować bo # Azja zaraz będą mówić, że zaśmiecam a swojego tagu też nie chce zaśmiecać xD
#sernikpodrozuje
źródło: 1000056804
Pobierz
Kupione, od jutra będę żarł tosty przez 3 miesiące a potem 2 lata nie będę mógł na to patrzeć aż znów mi toster spleśnieje, będzie trzeba kupić kolejny za 10zł XD
#jedzenie #jedzzwykopem #heheszki
#jedzenie #jedzzwykopem #heheszki
źródło: 1000019929
Pobierz

Kupiłem charta angielskiego whippet za 6500zł świetny psiur do 3 tygodni...
Po 3 tygodniu pobytu w domu stał się osowiały,nie chciał jeść.
Weterynarz stwierdził babeszjozę podał jakiś lek nic to nie dało po 2 dniach zero poprawy trafił pod kroplówkę i do szpitala dla zwierząt 4 dni pobytu = 1650zł niestety piesek zmarł w nocy nawet mnie z nim nie było wtedy nie mogłem.
Zdążyłem się już z nim zżyć i wiadomo bardzo mi go szkoda ale nie tak jak psów które były ze mną latami podchodzę trochę pragmatyczniej i utrata tych ponad 8000zł w zaledwie miesiąc też mnie dojeżdża po ludzku może jestem złym człowiekiem ale szczerze bardziej to boli niż strata psa...
Tak racjonalnie patrząc wydałem tyle pieniędzy a nie mam nic.
Czy ktoś był z was w podobnej sytuacji? Czy można jakoś dochodzić teraz nwm zwrotu środków? Od właściciela byłego? Weterynarza? Szczerze możecie się śmiać ale 8000zł to nie jest dla mnie jakaś mała suma...serio ;)
Jak ktoś coś doradzi będę wdzięczny.
A i sekcji nie było żadnej.
#pytanie #psy #pieniadze #weterynarz #weterynaria #wykopefekt #whipped #oszukujo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
następnym razem weź kundla ze schroniska
ja mam 2x nie ze schroniska a przybłędy, jeden 10 lat u mnie, drugi 8. Żywotne s-------e.
Współczuję Mirku, ale babeszjoza to żaden punkt zaczepienia
Niefart pech szczególnie, że szczeniak więc wciąż słaby.
@mirko_anonim: Od Krajowego Związku Kleszczy Polskich.
A tak na serio, @StonkaM i @JonaszSynGrazyny mają rację. Babeszjozę łatwo przeoczyć nawet, gdy już daje objawy.
Jeśli oczekujesz rad na przyszłość, to poczytaj o tym, sprawdź objawy i jeśli masz wątpliwości to od razu leć do weta. Ta choroba potrafi w błyskawiczny sposób rozwalić krew, nerki, wątrobę.
No i
@kam3o: na psa to go na pewno stać. Ale niekoniecznie na kraftowego-gejmingowego za 6 koła. Ze schroniska się bierze za darmo
@mirko_anonim: XD Zgłoś zażalenie do Polskiego Związku Lasów i Łąk, że mają kleszcze na roślinach. Czym zabezpieczałeś psa?