Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Bo w zdecydowaniej większości zarabia się nie wiedzą, a charyzmą. Im bardziej ktoś potrafi przyciągnąć sympatię plus nie boi się tego pokazywać, tym łatwiej jest w stanie zarobić. To tak ten popularny ziomek, który jedzie na samych dwójkach i trójkach, a lata później jest właścicielem firmy, ma kontakty, w porównani udo tych którzy większość czasu spędzili na nauce i mimo to wylądowali w jakimś korpo jako trybik xD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 20
czujny-członek-58: Mąż studiował Mechanikę i Budowę Maszyn. Pierwsza praca - wypełnianie tabelek w Excelu za min krajową. Druga praca - dział sprzedaży u polskiego producenta. Praca lepiej płatna, ale zero szacunku dla pracowników. Dzisiaj mąż pracuje w dużej firmie w UK, zarządzania zespołem 2 rysowników i 2 inżynierów. Jest bardzo szanowany i zarabia prawie £60 000 rocznie brutto. Współczuję wszystkim inżynierom w Polsce, bo rynek pracy to szambo.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje:
  • Odpowiedz
@mirko_anonim z tego co mówisz to blokada też jest trochę w twojej głowie. Zarobki kilkanaście tysięcy zł. miesięcznie to polska topka i śmiało stać cię na wzięcie nowego auta z salonu w kredyt czy leasing i kredyt na dom. Te dobre auta które widzisz na ulicach to również są kredyty, nikt nie wydaje takiej gotówki na samochód.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Poszedłeś do IT bez zajawy, jedynie z pobudek finansowych i niestety dopadł Cie marazm, frustracja i wypalenie. Z każdym rokiem będzie to narastało, jeśli nie zmienisz albo pracy, albo podejścia. Dla pocieszenia powiem Ci, że wiele osób jest w o wiele gorszej sytuacji finansowej, a to ze jest ułamek ludzi, którym się udało z niczego zrobić fortunę jest niewiele. Większość ludzi tapla się w tej szarej masie każdego dnia. Trzeba
  • Odpowiedz
Ja mam zawsze jakiś taki ukryty żal, że moi rodzice nie wspierali mnie w niczym konkretnym

@Nadia_: nie jest tragicznie, moi aktywnie walczyli ze wszystkimi moimi zajawkami, czy mojego brata. Masz siedzieć w domu i nie wychodzić i tyle. A potem wielkie zdziwienie, że chłopy 30+ i wnuków nie będzie, a większość wolnego czasu spędzamy na nadgodzinach w robocie bo co innego robić.
  • Odpowiedz
zarządzania zespołem 2 rysowników i 2 inżynierów. Jest bardzo szanowany i zarabia prawie £60 000 rocznie brutto.

Nie no PRAWIE 300 tys. PLN rocznie BRUTTO za odpowiedzialne stanowisko i zarządzanie ludźmi. Rzeczywiście szał i bogactwo ( ͡° ͜ʖ ͡°) gdzie autor wspomina o zarobkach 500-700tys. miesięcznie jakiegoś typa co je śmieci.
  • Odpowiedz
po 3 latach w tym zawodzie dostajesz wypalenia zawodowego

@mirko_anonim: Dokładnie tak sobie wyobrażam każdego przebranżowionego. Owszem, da się pracować, ale każdy dzień to męczarnia, to co dla jednego to oczywista oczywistość i 5 minut roboty, dla ambitnego przebrażowionego po 10 bootcampach i ze 100 certyfikatami będzie tygodniem. Żeby w miarę ogarniać kod trzeba przesiedzieć tysiące godzin, dopiero wtedy zaczynasz widzieć schematy, potencjalne problemy i szybkie rozwiązania. Po studiach już
  • Odpowiedz
@giga_jablecznik: Przecież większość dzieciaków nie jest dobra w niczym, nie bez powodu jest coś takiego jak przeciętność. A jeszcze to, że piszesz to pod postem o kimś takim jak youtuber to jest nieporozumienie do kwadratu xD Na youtube nie wybijasz się, bo jesteś w tym dobry, tylko dlatego, że masz astronomiczne szczęście.
  • Odpowiedz