Wpis z mikrobloga

Trzy rzeczy których żaden mający rozum i godność człowieka facet nie powinien robić:

1. Brać ślub - nie ma to w zasadzie żadnych korzyści natomiast jest masa ryzyk. Możesz dostać alimenty na kobietę i to w zasadzie do końca życia bo nie ma tu limitu czasowego, wszystko co kupisz jest na pół, kupisz dom za pół miliona? Połowa domu z automatu też jest jej.

2. Posiadanie dzieci - 50% rozwodów więc jeśli nie pyknie to masz alimenty na realnie 25 lat.

3. Wspólne mieszkanie z kobietą we własnościowym domu, jakaś większa awantura wezwie policje i z automatu bez żadnych dowodów jesteś wyrzucany (wystaczy jej niczym nie poparte słowo).

Powiecie co w takim razie robić? Nie brać ślubu, nie mieć dzieci, a mieszkać w wynajętym bądź mieszkać blisko siebie w osobnych mieszkaniach. To takie proste, a może wam dosłownie uratować życie bo bycie chłopem w Polsce aktualnie przypomina trochę polowanie na murzyna XD Na każdym zakamarku czai się mina..
#blackpill #niepopularnaopinia #przegryw #takaprawda #redpill #zwiazki #tinder #badoo #gownowpis #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #p0lka
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pepe998: oj tak. Tak się dziwię ludziom biorącym ślub, kredyt, potem trójka dzieci... Naoglądali się starych jak to wygląda, a potem robią dokładnie to samo xD Choćby mi płacili w życiu bym nie wziął ślubu. Jednak nie zgodzę się że nie ma żadnych korzyści, trochę tam ma, ale jednak później te rozwody, podzielności majątkowe, wspólne konto bla bla... Alimenty na dzieciory też do końca życia.
  • Odpowiedz
jakaś większa awantura wezwie policje i z automatu bez żadnych dowodów jesteś wyrzucany (wystaczy jej niczym nie poparte słowo)

@pepe998: Rel. Gdy byłem na terapii leczenia uzależnień na oddziale dziennym, to w 80% były normalne chłopy, nie widać że alkusy czy coś, tylko po "kłótni" ze swoją żoną sąd nakazł im terapię xDD Te pozostałe 20% to widać było że alkusy motzne.
  • Odpowiedz
  • 4
oj tak. Tak się dziwię ludziom biorącym ślub, kredyt, potem trójka dzieci... Naoglądali się starych jak to wygląda, a potem robią dokładnie to samo xD

@Pardo: dokładnie tak, bardziej kwestia zakodowania pewnych rzeczych od małego niż własny realny wybór

Jednak nie zgodzę się że nie ma żadnych korzyści, trochę tam ma,

@Pardo: Dużo osób przytacza kwestie niższych podatków jak dobrze zarabiasz a ona słabo ale to może się
  • Odpowiedz
@pepe998: nie jest do końca tak że wszystko co kupujesz podczas małżeństwa jest na pół, na pół jest tylko to co zarabiacie podczas małżeństwa. Jeśli dom kupiłeś np. ze sprzedaży aktywów nabytych przed małżeństwem to cały może być twój
  • Odpowiedz
@Konszachty

@Pokaczu no jak się udowodni że jesteś ojcem dziecka - ale może nie mam racji - ktoś tu może mnie poprawić

Ale nieee, czekaj. Mi chodzi o to, że jak nie masz ślubu to na babę nie musisz dodatkowo łożyć... że na dzieciaki to wiadomo. To nie wina dzieci, że dorośli sie nie dogadują. Choć uważam, że alimenty powinny być proporcjonalne do wkładu drugiego rodzica który ich nie płaci.
  • Odpowiedz
@Konszachty

@Pokaczu a to ja zapomniałem że na babę coś idzie :) no to lepiej na kocią łapę niż w małżeństwie

Taaa. Jak baba Cię pozwie, że przez rozwód z Tobą obniży się jej standard życia to wtedy sąd może zasądzić alimenty.
  • Odpowiedz
@pepe998: Dokładnie tak, jak napisałeś. Myśleć głową a nie k***em, stawiać na własny rozwój, robić karierę, mieć hobby, mieć znajomych, robić różne rzeczy i cokolwiek chcesz w życiu, a od bliższych relacji z kobietami trzymać się z daleka. Wiadomo, zwierzęcy popęd daje o sobie znać, ale im bardziej potrafimy go trzymać w ryzach, tym lepiej. Na szczęście z wiekiem mija (40+).
  • Odpowiedz