Aktywne Wpisy

KosmicznyBarszcz +231
Patrzę na główną a tam artykuł “Polska jest zalana tanim robolem z Kolumbii”
Jak daleko zaszliśmy w Internecie ze takie słownictwo, takie odczłowieczanie nie robi już na nikim wrażenia? Przecież to jest obrzydliwe. To już problem jest nie tylko z kolorem skóry ale i z pracą fizyczną?
#zalesie #wykop #rasizm
Jak daleko zaszliśmy w Internecie ze takie słownictwo, takie odczłowieczanie nie robi już na nikim wrażenia? Przecież to jest obrzydliwe. To już problem jest nie tylko z kolorem skóry ale i z pracą fizyczną?
#zalesie #wykop #rasizm

FejsFak +61
Cześć Wykopki!
Dawno mnie tu nie było. Właściwie sam nie wiem, od czego zacząć, bo historia, z którą wracam, brzmi jak połączenie survivalu, prepperstwa i rodzinnego dramatu — a to dopiero początek.
Niestety na mirko nie da się wrzucić więcej niż 20 000 znaków więc całość tekstu znajdziecie tutaj:
https://telegra.ph/Od-programisty-z-MCS-do-hodowcy-byd%C5%82a-z-podziemnym-igloo--moja-szalona-zmiana-%C5%BCycia-03-12
Dawno mnie tu nie było. Właściwie sam nie wiem, od czego zacząć, bo historia, z którą wracam, brzmi jak połączenie survivalu, prepperstwa i rodzinnego dramatu — a to dopiero początek.
Niestety na mirko nie da się wrzucić więcej niż 20 000 znaków więc całość tekstu znajdziecie tutaj:
https://telegra.ph/Od-programisty-z-MCS-do-hodowcy-byd%C5%82a-z-podziemnym-igloo--moja-szalona-zmiana-%C5%BCycia-03-12

Sławosz Uznański przed małżeństwem z Wiśniewską był:
1. doktorem fizyki
2. kierownikiem projektu w CERN
3. Zajmował się bdaniem promieniowania kosmicznego.
Co jak co ale miał niemal idealne kompetencje do tej misji.
#kosmos #nauka #fizyka
źródło: slawosz
Pobierz@BRTM: A po polskiemu? :)
@BRTM: tak żeby nie było, ze badał promieniowanie dla polimemiki łódzkiej: on w ramach doktoratu badał wpływ promieniowania dla STM - włosko-francuskiego producenta mikrokontrolerów i procesorów
1. Lista główna jak i rezerwowa składała się tylko z ludzi wykształconych
2. Nie jednego, taka jego rola na tym stanowisku.
3. Jak
Niech obrazem owej kompetencji będą spółki miejskie w Warszawie, a ich pomnikiem miś w postaci kładki przez Wisłę. Bążur nie miał, ani predyspozycji osobowościowych, ani jakichkolwiek sukcesów organizacyjnych. To tak jakby lalkę Barbie przedstawiać jako model idealnej żony.
@wincenty1:
@BRTM: ale gwoli ścisłości to doktorat jest z (mikro)elektroniki ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: image
PobierzBył rezerwistą z naboru ESA, więc jego szanse na lot były nikłe - przynajmniej w najbliższych kilku latach. A politycy sprytnie wykorzystali fakt, że mieliśmy człowieka, który przeszedł całą rekrutację w ESA i jest gotowy na lot w kosmos, więc sypnęli kasą, żeby zdobyć prestiż.
Zasadniczo i tak fajna sprawa, bo
@BRTM: Jak jest taki cwany to ciekawe który miał lvl w metinie i czy potrafi ułożyć płytki bez krzyżaczków na zapałki
@BRTM: wszystkie we współpracy z CERNem są bardzo interdyscyplinarne, ale jednak
1) system francuski ma specjalności i (z tego co wiem) nie da się zrobić faktycznej , formalnie deklarowanej pracy "interdyscyplinarnej"
2) to nie taka typowa fizyka, gdzie siedzi się nad nową teorią czy eksperymentalnym potwierdzaniem istniejących (chociaż takie też są) tylko bardziej fizyka stosowana