Wpis z mikrobloga

Patrzę na główną a tam artykuł “Polska jest zalana tanim robolem z Kolumbii”

Jak daleko zaszliśmy w Internecie ze takie słownictwo, takie odczłowieczanie nie robi już na nikim wrażenia? Przecież to jest obrzydliwe. To już problem jest nie tylko z kolorem skóry ale i z pracą fizyczną?

#zalesie #wykop #rasizm
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KosmicznyBarszcz: problem jest z tym, że nasi Janusze sprowadzają tanią siłę roboczą z odległych krajów, płacą głodowe stawki, udostępniając im stodoły jako mieszkanie a prawilny Mirek nie może znaleźć roboty, bo Janusze po taniości mają "czarnuchów" na swoich latyfundiach.
  • Odpowiedz
Jak daleko zaszliśmy w Internecie ze takie słownictwo, takie odczłowieczanie nie robi już na nikim wrażenia? Przecież to jest obrzydliwe. To już problem jest nie tylko z kolorem skóry ale i z pracą fizyczną?

@KosmicznyBarszcz: utkaj dziurę i się popłacz.
  • Odpowiedz
@KosmicznyBarszcz: niestety juz dawno temu zostala przekroczona pewna granica. slowa takie jak lewactwo czy prawactwo uzywa nawet scena polityczna. Millenialsi dorosli, nie zmienili slownictwa od czasow swoich srednich szkol, klepia swoje hasla wsrod innych i tak swiat idiocieje. Niestety bedzie tylko gorzej. Wiecej nienawisci, coraz bardziej rynsztokowe slownictwo. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@telemach20: widząc po mojej okolicy, prawilny Mirek dość szybko znajdzie robotę i go chętniej zatrudnia od kolorowych. Tylko takich orawilnycj Mirków jest coraz mniej, młodzi uciekają do dużych miast za lepsza pracą więc już mało kto chce pracować u Janusza za trochę więcej niż minimalną i być traktowany jak niewolnik. Na razie tylko imigranci zgadzają się na to.
  • Odpowiedz
@mayek: ja się nie śmieję z tych biednych ludzi którzy zasuwają na Januszy, ja mam za nic, tych co ich tu ściągają i liczą że dzięki ich pracy będą mogli pochwalić się nowym leasingiem dla bananowego synka
  • Odpowiedz
problem jest z tym, że nasi Janusze sprowadzają tanią siłę roboczą z odległych krajów, płacą głodowe stawki, udostępniając im stodoły jako mieszkanie a prawilny Mirek nie może znaleźć roboty, bo Janusze po taniości mają "czarnuchów" na swoich latyfundiach.

@telemach20:

ale biedni przedsiebiorcy mordo, wolny rynek mordo, trzeba deregulować mordo tak jak pan sławek z konfederacji powiedział
  • Odpowiedz
@ordynarny_cham: gruby jesteś bo jesz jak wieprz.
A "robol" często wykonuje jedyna pracę jaka potrafi - i to nie ze swojej winy, rodzac sie w niskiej klasie spolecznej w kraju 3 swiata nie ma sie perspektyw. Wyjeżdżając do Polski mozna powiedzieć ze robi wszystko co moze by polepszyć swój byt.
  • Odpowiedz
@ordynarny_cham
To nazwij programistę prostym Klepaczem kodu który zarabia tyle tylko dlatego, że jakiś Stive w USA tyle zarabia na jego robocie, że jest skłony dorzucić mu troche okruszków.

Chociaż to teraz nawet juz nieaktualne bo rodzimy klepacze już chcą wiecej od hindusów wiec to oni dostają robotę.
Robotę tak ważną i wnikliwą, że dopiero raczkująca AI potrafi ich już zastąpić w wielu przypadkach.
  • Odpowiedz