Wpis z mikrobloga

Oczywiście ktoś może zaraz wylecieć z argumentem xboxowego gamepassa albo alternatywy od PlayStation - po pierwsze to tam jest setka albo koło setki gier, a po drugie to każdą grę z subskrypcji można kupić i wystarczy zapłacić tylko raz
  • Odpowiedz
@Czlowiek_Ludzki: też była to dla mnie przeszkoda, ale jak już miałem jakiś swój pieniądz to się skusiłem i nie żałowałem. Abonament ma o tyle sens, że jest to gra live-service która jest na bieżąco wzbogacana w nowy content, więc takie "zapłać raz i cześć" niezbyt daje nawet możliwość stworzenia takiej gry.

Grałem od 2012 do 2016. Wypisałem się na Legionie, jak zobaczyłem te RNG legendarki i grindzenie artifact poweru to
  • Odpowiedz
Abonament ma o tyle sens, że jest to gra live-service która jest na bieżąco wzbogacana w nowy content, więc takie "zapłać raz i cześć" niezbyt daje nawet możliwość stworzenia takiej gry.

@Antorus: Ja tutaj bym się kłócił, bo zarabiają na dodatkach. Abonament mogliby znieść albo obniżyć i by wyszli na swoje - sprzedają przecież jeszcze tokeny, mounty etc. Chociaż wtedy więcej ludzi by mogło być więc zapewne więcej mentalnego bydła
  • Odpowiedz
@Caban1908 no teraz ta gra to już jest shitshow bo poza abonamentem jest milion mtx i chyba najgorsza rzecz - kupowanie złota za pieniądze. Tyle lat z tym walczyli by w końcu sami robić to samo co się Chinole od początku.

Teraz żaden achiev nie ma znaczenia bo wystarczy po prostu zapłacić 20 ojro i zapisać się na boosta przez premade group findera. Tam jest zawsze pełno boostow na klucze M+
  • Odpowiedz
@Caban1908: raczej bardziej boją się botów, już i tak jest ich sporo. Ceny abonamentu bym się nie czepiał, bo jest ciągle taka sama od samego 2004 roku, pewnie gdyby nie te tokeny, mounty itp. to dawno by podnieśli
  • Odpowiedz
@Antorus: Tak szczerze to nie rozumiem ludzi płacących za zdobywanie osiągnięć jaka w tym nagroda? :D Ja jestem raczej casual playerem ale jak raidowałem na heroicu żeby zabić queen ansurek to miałem ogromną satysfakcje gdy się to udało analogicznie jak wbiłem w m+ rating.
  • Odpowiedz
@unknown_famous @Arseri za jakieś 2 lata znowu będzie można pograć na oficjalnym serwerze Blizzarda.

W tym momencie wersja Classic Vanilla jest w przedostatniej fazie i na przełomie roku 2025/2026 zamieni się w TBC, a później w 2027 wleci WoTLK. Polecam granie, super sprawa pograć w stare wersje na oficjalnym serwie i mnóstwo ludzi :D
  • Odpowiedz