Wpis z mikrobloga

Co to sie stało w Gdańsku? Czy żule i bezdomni sobie też tam na urlop śmigają? Skoczyłam na weekend i byłam mocno zdziwiona, bo wydaje mi się, że wcześniej aż takich tłumów tego gatunku nie było. W ogóle ten Gdańsk jakiś brudniejszy niż te kilka lat temu. Skwerki zawalone brudem, starymi szmatami, oczywiście po alkoholowych libacjach obecność wszelkiego rodzaju butellek i puszek. Pewnie też kwestia weekendu. We Wro żuli też niemało, ale Gdańsk wygrywa, a jeśli ktoś mi powie, że w Łodzi tego dużo, to w ogóle bardzo mnie rozbawi. A o tym, że ciężko na ławeczkach klapnąć, bo gołębi to jakieś niezliczone ilości, to tylko lekko wspomnę.
#gdansk #lodz #wroclaw
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@linca_pau: we Wrocławiu podpisaliśmy z Gdańskiem umowę i zaczęliśmy program przymusowej deportacji żuli i gołębi. Z Lodzią też mamy taką umowę, ale żule nie chcą i mówią, że obiecują sobie życie na nowo ułożyć, byle ich tam nie odsyłać.
  • Odpowiedz
@linca_pau myślę, że to bardziej kwestia pory roku. Nie muszą się kitrać po jakiś kanałach plus nie jest mu tak łatwo na RODOS bo ludzi więcej więc stamtąd ich przeganiają
  • Odpowiedz
@zdjecie_z_wenszem: w Gdańsku na dworcu Wrzeszcz był taki że zgniła noga z kolei, i robił podobnie.

Czasem mam wrażenie że oni mają jakiś kanał komunikacyjny i się sposobami dzielą xD
  • Odpowiedz
@zdjecie_z_wenszem: k---a przecież ta ręka to jest do u------a przy samym barku żeby to się dalej nie roznosiło. Pomijając kwestie że obrzydliwe że typ pewnie dotyka przyciski i inne rzeczy taką ręką i c--j wie co inny człowiek dostanie w prezencie później. Zamknąć takiego z dala od ludzi skoro łeb mocno z-----y ma.
  • Odpowiedz