Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I na takim czymś powinna sie według mnie skupiać terapia, na akceptacji, pokazywaniu zalet obecnej sytuacji

@Dastamit: jedyne z czym się nie zgadzam to powyżej o zaletach obecnej sytuacji. Nie ma zalet w życiu jako statysta przy czadach 185+ z kwadratową mordą
  • Odpowiedz
  • 6
@2-aminopirydyna: życie samemu jest tańsze, nie trzeba chodzić na żadne kompromisy, można robić co się chce kiedy się chce, nie trzeba uczestniczyć w wyścigu szczurów. I ja nie mówię że te zalety przewyższają wady, tylko że jakieś są, gdyby nie to, to nie byłoby rozwodników którzy decydują się na samotne życie.
  • Odpowiedz
@Dastamit: to prawda, aczkolwiek te zalety jedynie jesteś w stanie docenić jeśli doświadczyłeś wad. Jeśli nie masz porównania i żyjesz j.w. ponieważ jesteś do tego zmuszony, to nie jest to życie. To powolna wegetacja i czekanie na smierć
  • Odpowiedz
@Dastamit: Nie każdy przegryw jest na garnuszku rodziców, ma autyzm, fobie społeczne itd. Niektórzy są po prostu z wyglądu nieakceptowalni dla jakiejkolwiek baby, i na tym polega ich przegrywanie.

Post o którym piszesz faktycznie był obrzydliwy, autorka powinna dostać lepe na ryj.
  • Odpowiedz
@kptDoopa @Dastamit wygląd to jedno (chociaż ja jestem zdania, że ważniejszy jest charakter ponieważ znam wiele osób w związkach które wyglądają na mocną 2/10 albo mają jakąś deformacje lub są „niestandardowwej” urody a pomimo tego są szczęśliwi.

OP słusznie tutaj opisuje pewniej zbiór powodów dlaczego pewne osoby przegrywają życie i nikt z takich osób się nie śmieje albo nie neguje tego że jaja w życiu gorzej.

Problem i wiadro hejtu
  • Odpowiedz
  • 7
@Anhed: jeżeli facet jest piwniczakiem a o takim w tym wpisie mówię to z kobietą:
- musi jeździć na wakacje, wychodzić na miasto gdy samemu siedziałby w domu
- musi mieć dobry samochód a nie jeździć gruzem/komunikacja miejska
- musi wymieniać niezniszczone meble, kupować zbędne duperele dekoracyjne i inne takie których samemu by nie kupił.
- jak ci się trafi pedantka to sprzątania bedziesz miał więcej niż samemu.
- wynajem
  • Odpowiedz
@Dastamit: no mi samemu jest źle, siedzę na mieszkaniu w weekend i boli mnie to że nie mam z kim wyjść, na wakacje samemu nie chce mi się jeździć. Samochód mam, nie używam komunikacji miejskiej. Sprawia mi frajdę kupowanie dekoracyjnych rzeczy, lubię mieć ładne mieszkanie a nie mieszkać w brudnej melinie. Poza tym z kobietą miałbym szansę na zakup mieszkania na kredyt i stworzenie swojego "domu", samemu mogę wynajmować mieszkanie
  • Odpowiedz
@Dastamit: dobry wpis ale konkluzja jest dla wielu pewnie smutna. Bo przegryw to nie tylko brzydka morda, to tez zwichrowanie emocjonalne. Jasno z tego wynika ze its over i nigdy taka osoba nie zazna podstawowej rzeczy jaka jest relacja i zwiazek
  • Odpowiedz
@Dastamit: Najgorsze, że z czasem cope przestaje działać.

Co do wpisu - sama prawda. Przegrywy dzielą się na tych odtrąconych od razu i w wieku nastoletnim. Należę do pierwszej grupy. Od małego nikt ze wsi (bardzo małej) nie chciał się ze mną bawić. Nie miałem możliwości na prawidłowy rozwój.

Od wieku nastoletniego odechciało mi się wszystkiego. Nie mam nawet matury. Bo po co, skoro i tak nie będę miał życia
  • Odpowiedz