Wpis z mikrobloga

Mirki, poradźcie mi jak to jest z wszelkiego rodzaju gainerami, które podbijają kalorie? Mam 180 cm i jakieś 68 kg, generalnie zawsze miałem problemy z przytyciem, a nawet w ostatnim czasie waga pikowała w dół do 65-66 kg, dopiero teraz podbiłem ją jakimiś kebsami oraz dużą ilością nabiału, jednakże w zasadzie żadnej różnicy nie widać, szczupły byłem i jestem, a przy tym wzroście to jednak dysproporcja rzuca się w oczy zwłaszcza w posturze, która nie jest jakaś potężna tylko raczej drobna.
Chciałbym tak przytyć do 80-82 kg i znajomy polecił mi gainera, który dostarcza dziennie 1300 kcal dodatkowych, więc jeśli zapotrzebowanie kaloryczne mam na poziomie 1600-1800 kcal to jedząc 2000 kcal + gainer codziennie (głównie też dieta na kebabach, filetach z kurczaka, jajkach, bananach czy twarogach oraz likierach, bo mają 1500 kcal w butelce, a lubię się napić trochę alkoholu) w jakim czasie wystarczy do osiągnięcia takiej wagi? Nie chodzę na siłownie, może kiedyś pójdę jak już będę miał z czego rzeźbić, teraz mi zależy żeby po prostu nie wyglądać jak chudy szczur tylko przytyć.

#pytanie #mirkokoksy #silownia #dieta #niebieskiepaski
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

65-66 kg,

Chciałbym tak przytyć do 80-82 kg i znajomy polecił mi gainera, który dostarcza dziennie 1300 kcal dodatkowych,

Nie chodzę na siłownie, może kiedyś pójdę jak już będę miał z czego rzeźbić

@AyDeeKay: Czyli chcesz załapać +15 kg tłuszczu?
  • Odpowiedz
@AyDeeKay: zacznij jeść nieco więcej niż wynosi twoje zero ale dzień w dzień taka sama nadwyżka.
Zero 2500, dodajesz 300 i jesz to codziennie. Jak nie idzie znów dodajesz 300 i w końcu trafisz.

A nie k---a jak większość sucharów 5 dni w-------a 1200kcal w weekend 3-4Mcal i ojezu nie mogie przytyć. Jak nie kontrolujesz tego co jesz tylko raz na jakiś czas dopakujesz się większą ilością, to pamiętasz tylko
  • Odpowiedz
@AyDeeKay to źle ci się wydaje. Nadwyżka kaloryczna pójdzie w budowę mięśni jeżeli będziesz je stymulował. Zresztą to nigdy nie są same mięśnie bo smalec też przy okazji odłożysz.
  • Odpowiedz
@AyDeeKay: nadwyżka to nadwyżka, nieważne czy osiągniesz ją za pomocą gainera w proszku czy burgera w mcdonaldzie, z wyjątkiem alkoholu bo te kalorie raczej nie sprzyjają budowaniu suchej masy mięśniowej

500kcal nadwyżki ci w zupełności wystarczy i nie licz gainera jako jakieś osobne kalorie tylko wliczaj do całości
  • Odpowiedz
@AyDeeKay: powiedzmy, że jestem neo wiadomo jak obdarzony oslawionym szybkim metabolizmem i musisz żreć przy takiej wadze 4000 kcal, aby utyc. Jak wcześniej jadłeś pewnie jakieś 2000 kcal, to nie da rady, abyś od razu przyjął drugie tyle. To trzeba powoli dodawać kalorie. Samo zrobienie 15kg dobrej jakości mięśnia samo z siebie potrafi zająć 2-3 lata. U siebie dodaj jeszcze rok na to, aby w ogóle osiągnąć możliwość wejścia na
  • Odpowiedz