Wpis z mikrobloga

@12lat25cm: Sie nagle obudzili. podejrzewam, że jakby rzetelnie i uczciwie skontrolowano wszystkie zakłady zatrudniające imigrantów, to okazałoby sie, że jakieś 80% kręci podobne wałki.
  • Odpowiedz
  • 123
@12lat25cm: powiedzmy sobie wprost, gdyby nie ci źli lewacy którzy wywalczyli prawa człowieka i prawo pracy to polscy przeciembiorcy by więcej płacili biczownikom za pognanianie szeregowych pracowników, niż samym pracownikom przy taśmie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dr_papieros: w jednym z gdańskich kołchozów, janusz-prezes wymyślił, że przerobi pomieszczenia biurowe na hotel pracowniczy dla Kolumbijczyków. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie fakt rozliczania się z tymi pracownikami. Pracownicy nie musieli płacić za miejsce w "hotelu", na poczet ilości spędzonych nocy januszex obniżał im wartość godzin w liście płac. Czyli jak jakiś Roberto Chavez pracował na budowie 12 godzin dziennie to na liście płac wpisywano 8 godzin,
  • Odpowiedz
  • 114
@12lat25cm:

Narodowość właścicieli zakładu

zawsze mnie śmieszą te prawackie poszukiwania winnego u innych. Oni myślą że nasi rodacy nie są skłonni do najgorszych świństw czy co? Nie dziwota że dalej wierzą i pieprzą że szmalcownictwo w czasie 2WŚ to był margines marginesu marginesów.
  • Odpowiedz
@12lat25cm: Jeżeli ktoś przyjeżdża do pracy to ma pracować a nie 8h i później nie wie co z wolnym czasem robić, to robi rozróby.
Tak to działa w cywilizowanych krajach arabskich i tam nie ma problemu z przestępczością.
  • Odpowiedz
@12lat25cm: Pamiętam jak za studenckich czasów jeździliśmy do niemca sobie w wakacje podorabiać na jakichś plantacjach i zbiorach, zawsze nas przestrzegano przed własnymi rodakami że jak są jakieś kontrole i skandale typu właśnie praca na trzy zmiany, zabieranie paszportów, zamykanie w stodole na noc i niewypłacanie pensji to to jest firma prowadzona przez polaka XD
  • Odpowiedz
@12lat25cm: Akurat w tych zakładach mięsnych sytuacja jest dramatyczna, bo Polacy od kilku lat muszą konkurować dosłownie z niewolnikami sprowadzanymi z jakichś egzotycznych krajów. W mojej rodzinie człowiek, który zarabiał w takich zakładach po 5-6k zł (z nadgodzinami) przed 2020-2021 teraz zarabia jakieś 4,5-5k zł. Jak sobie uwzględnimy inflację, to spadek wynagrodzeń jest po prostu gigantyczny.
Okropnie zbili pensje pracowników. Strajku żadnego nie zrobisz, bo sprowadzą na twoje miejsce kolorowych,
  • Odpowiedz
@kopilop: o jakie to typowe. Nacinanie na dojazdach, albo na hotelach pracowniczych xD

@StdPtr a potem i tak Janusz kołchoźnik i Janusz pracownik ugadują się tak, że nawet biczownik nie potrzebny, bo za 100zl pod stołem znajdzie się łeb który zgodzi się na najgorsze upodlenie i będzie czuwał siedem dni w tygodniu przy swojej maszynie xD
  • Odpowiedz
@12lat25cm:Jak mnie w-------ą to pytanie o narodowość pod każdym newsem. Rozumiem że w latach 90 i wczesnych 00, jak w zasadzie 90% firm dziś nazwalibyśmy januszeksami, statystyki przestępstw czy wypadków drogowych były o rząd wielkości gorsze to w Polsce co najmniej 30% ludzi musiało być obcokrajowcami. No bo przecież to nie mogli być Polacy, najwspanialszy, najsprawiedliwszy i najuczciwszy naród w kosmosie i okolicach.
  • Odpowiedz
Sie nagle obudzili. podejrzewam, że jakby rzetelnie i uczciwie skontrolowano wszystkie zakłady zatrudniające imigrantów, to okazałoby sie, że jakieś 80% kręci podobne wałki.

@dr_papieros: Myślę, że 100%. Po prostu Polaków i Ukraińców już nie mógł znaleźć na tak uwłaczające warunki to sobie naściągał jakichś imigrantów z krajów trzeciego i czwartego świata dla których to życie bardzo się nie różni, ale dostaje za to dużo więcej niż by miał u siebie
  • Odpowiedz
zawsze mnie śmieszą te prawackie poszukiwania winnego u innych

@WH40K: No to akurat prawda, choć trzeba wspomnieć, że polska lewica wsparła masową imigrację, robiąc za pożytecznych idiotów lub byli opłaceni przez europejski biznes (nawet lepiej jakby byli opłaceni to znaczy że nie są przynajmniej głupi). W przeciwieństwie do lewicy duńskiej, która chroni robotników, a nie wkręca, że robotnicy to elektorat prawicy xD.
  • Odpowiedz
@dr_papieros: z jednej strony fajnie bo wyzyskują inne narodowości, a to bardzo europejsko
ale z drugiej ich tu sprowadzają

najlepsze rozwiązanie niech januszeksy się przeniosą do krajów trzeciego świata
  • Odpowiedz